Kotimaa Rikos

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaismiehen törkeästä lapsenraiskauksesta pitkään vankeusrangaistukseen

Kuva Pixabay.

Keski-Suomen käräjäoikeus on langettanut Suomen ensimmäisen tuomion törkeästä lapsenraiskauksesta. Tekijä oli 21-vuotias ulkomaalaismies ja uhri 14-vuotias lapsi.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Amini Nurmohammad -nimisen miehen törkeästä lapsenraiskauksesta viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Rikoksen tekoaikaan 21-vuotias Nurmohammad raahasi 14-vuotiaan uhrinsa väkisin kerrostaloasuntoon. Uhri yritti päästä asunnosta ulos, mutta ei onnistunut saamaan ulko-oven lukkoa auki.

Tämän jälkeen Nurmohammad löi uhria kädellä tai jollain esineellä päähän ja riisui uhrin. Nurmohammad esti uhria karkaamasta ja raiskasi uhrin tämän sanallisista ja fyysisistä vastusteluista huolimatta.

Rikos on suoritettu Jyväskylässä toukokuussa 2019 ja oikeudenkäynti sijoittui syyskuun loppuun.

Nurmohammad mursi väkivallalla uhrin puolustuskyvyn

Nurmohammad kiisti rikoksen ja sanoi vain halanneensa ja pussailleensa uhria sängyllä. Tältä osin Nurmohammad myönsi syyllistyneensä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Käräjäoikeus katsoi näyttöjen perusteella vakavamman rikoksen toteennäytetyksi ja päätyi tuomiossaan luokittelemaan lapsenraiskauksen törkeäksi teon yllätyksellisyyden ja käytetyn väkivallan vuoksi. Väkivalta on ollut asteeltaan sellaista, että sen aiheuttama pelkotila on murtanut uhrin puolustuskyvyn.

Uhri on teon jälkeen kärsinyt paniikkikohtauksista, voimakkaasta ahdistuksesta sekä vakavista traumaoireista. Hän on joutunut turvautumaan nuorisopsykiatrian poliklinikan sekä sosiaalipalveluiden kriisityöntekijän apuun. Hän joutuu käymään viikoittain hoidossa traumaattisen kokemuksen vuoksi.

5 vuotta vankeutta

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Amini Nurmohammadin 5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja korvaamaan uhrilleen kivusta, särystä ja muusta stressiperäisestä haitasta 5500 euroa sekä loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 10 000 euroa.

Nurmohammad joutuu korvaamaan valtiolle uhrin asianajajan palkkion 4671,70 euroa. Nurmohammadin vähävaraisuuden vuoksi todistelukulut jäävät veronmaksajien tappioksi.

Suomen ensimmäinen tuomio törkeästä lapsenraiskauksesta

Huhtikuussa 2019 rikoslakiin lisättiin uusi rangaistussäännös törkeästä lapsenraiskauksesta. Samalla lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta korotettiin.

Rangaistus törkeästä lapsenraiskauksesta on 4-12 vuotta vankeutta, mikä merkitsee vähimmäisrangaistuksen koventumista kahdella vuodella.

Amini Nurmohammad on ensimmäinen Suomessa, joka on saanut tuomion törkeästä lapsenraiskauksesta.

Lähde Keski-Suomen käräjäoikeuden julkinen seloste

Korjattu oikeudenkäynnin ajankohta 15.10 klo 20:29
Törkeä lapsenraiskaus lisättiin rikoslakiin huhtikuussa 2019, ei maaliskuussa 16.10 klo 18:26

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa