Eurooppa Politiikka

Keskisen Euroopan kansallismieliset puoluejohtajat kokoontuivat Koblenzissa Saksassa

Keskisen Euroopan johtavat euroskeptiset poliitikot kokoontuivat lauantaina Saksan Koblenzissa. Konferenssissa oli kaikkiaan noin 1000 osallistujaa, joista osa Euroopan parlamentin jäseniä.


Pääesiintyjinä Euroopan unionin ENF-ryhmän (Europe of Nations and Freedom, ENF) tilaisuudessa olivat hollantilaisen Vapauspuolueen (Partij Voor de Vrijheid, PVV) Geert Wilders, Ranskan Kansallisen Rintaman (Front National, FN) Marine Le Pen, Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD) -puolueen Frauke Petry, sekä italialaisen Pohjoisen Liiton (Lega Nord, LN) Matteo Salvini.

Marine Le Pen
Geert Wilders
Frauke Petry
Matteo Salvini

 

 

 

 

 

”Trumpin voitto on vasta alkua”

Tämä kevät on Euroopan ”isänmaallinen kevät, jossa kansallismieliset puolueet ottavat vallan demokraattisen ja väkivallattoman poliittisen vallankumouksen kautta”, sanoi Wilders lauantaina. Hänen mukaansa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin valinta on vasta alkusoittoa.

Tänä vuonna on vaalit Alankomaissa, Ranskassa ja Saksassa. ””Ihmiset heittävät pois poliittisen korrektiuden ikeen”, Wilders sanoi. Muiden puhujien lailla hänen puheensa käsitteli EU:ta ja massamaahanmuuttoa.

 

”Uuden maailman synty”

Marine Le Pen, Front Nationalin johtaja ja puolueen presidenttiehdokas, näkee kansallismielisten puolueiden nousun Euroopassa ”kansan vastauksena sanelupolitiikkaa tekevälle  liberaalieliitille”.

Britannian Brexit -kansanäänestyksen ja Yhdysvaltain Trumpin valinnan jälkeen, ”2017 on vuosi, jolloin Keski-Euroopan kansat heräävät, sanoi Le Pen.

”Vaihe, jossa Euroopan nationalistit ovat syrjitty ryhmä, on ohi. Elämme erään maailman loppua ja uuden syntymistä,” sanoi Le Pen.

Hänen mukaansa kansallismielisten tavoitteena on saavuttaa enemmistö Alankomaiden, Italian ja Saksan vaaleissa tänä vuonna.

Kansalaisoikeusliike Avaazin aktivisteja oli osoittamassa mieltä konferenssia vastaan. He kantoivat Hitlerin ja Mussolinin luonnollista kokoa olevia kuvia mukanaan. Poliisin mukaan noin 40 mielenosoittajaa yritti estää sisäänpääsyn konferenssiin.

Newsweekin mukaan mielenosoituksessa oli mukana myös Sigmar Gabriel, Saksan Sosiaalidemokraattien johtaja ja liittokansleri Angela Merkelin hallituskoalitiopartneri.

Elsevier

Videot AfD

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit