Kotimaa Maahanmuutto

Keskuskauppakamari vaatii: Maahanmuuton tavoitteeksi välittömästi 30 000 vuosittaista osaajaa!

Kuva Shutterstock.

Työ- ja koulutusperäinen maahanmuutto tarvitsee konkreettisen määrällisen tavoitteen. Tavoite voisi jo ensi vuonna olla 30 000:n työn tai opiskelun perusteella Suomeen muuttavan vastaanottaminen. Näin uskoo Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola.

Keskuskauppakamarin tiedotteen mukaan maahanmuuttajien tavoitetta tulee kuitenkin nostaa jo lähivuosina, ja vuosikymmenen loppuun mennessä tavoite pitäisi tuplata.

– Valmisteilla olevaan työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton tiekarttaan tulee kirjata määrällinen tavoite osaamisperusteiselle maahanmuutolle. Hallituksen tulisi kuitenkin jo puoliväliriihessä päättää tavoitteesta ensi vuodelle. 30 000 vuosittaista tulijaa olisi maltillinen alkutavoite, joka kasvattaisi osaamisperusteista maahanmuuttoa kolmannekselle koronaa edeltävään vuoteen 2019, sanoo johtaja Johanna Sipola Keskuskauppakamarista.

30 000 vuosittaista tulijaa olisi maltillinen alkutavoite.

Keskuskauppakamarin mukaan korona on vaikuttanut yritysten pulaan osaavasta työvoimasta vain vähän. Lisäksi tarve kansainvälisille osaajille tulee kasvamaan tulevina vuosina väestön ikääntymisen myötä. Ongelmaksi nähdään se, että osaamisperusteinen maahanmuutto ei tule kasvamaan riittävän nopeasti ilman määrällistä tavoitetta.

– Työ- ja koulutusperusteinen maahanmuutto on Suomelle kohtalon kysymys. Määrällisen tavoitteen ideana olisi asettaa riittävän kunnianhimoinen tavoite, jolla pystytään vastaamaan työmarkkinoiden osaajatarpeeseen ja oikaisemaan väestörakennetta, Sipola sanoo.

Keskuskauppakamarin kehuu hallitusta, joka on käynnistänyt tärkeitä hankkeita maahanmuuton edistämiseksi, ja lupaprosesseja ollaan automatisoimassa ja nopeuttamassa.

– Suomen on kerta kaikkiaan saatava lupaprosessit sujuviksi ja riittävästi resursseja lupien käsittelyyn. Kansainvälisten osaajien nöyryyttämisen lupajonoissa on loputtava, Sipola jyrähtää.

Sipola uskoo, että ”työ- ja koulutusperäisessä maahanmuutossa” on menossa ”globaali kilpailu”, jota ”ikääntyvällä Suomella ei ole varaa hävitä”.

Tilaa
Ilmoita
guest
10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback
trackback

professional dissertation writing service https://help-with-dissertations.com/

trackback

dissertation proposal outline https://dissertationwriting-service.com/

trackback

carnival in rio slots https://slotmachinegameinfo.com/

trackback

free 777 slots no download https://slot-machine-sale.com/

trackback

free slots to play online https://slotmachinesforum.net/

trackback
trackback

free video poker slots https://candylandslotmachine.com/

trackback

bio dr. jorgen slots https://2-free-slots.com/

trackback

1christie

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa