Kotimaa Politiikka

Keskustan Kärnä haluaa kannabiksesta vientituotteen: ”En näe mitään moraalista ongelmaa”

Kuva Shutterstock.

Huumemyönteisen Vihreiden hallituskumppani Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä haluaa, että Suomessa selvitettäisiin mahdollisuudet kannabiksen viljelyyn vientiin. Myös kannabiksen lääkekäyttö tulisi ottaa huomioon.

– Laillisen kannabiksen arvioidaan olevan 73,6 miljardin dollarin bisnes vuoteen 2027 mennessä. On todella typerää, mikäli Suomi ei ota omaa osuuttaan tästä laillisesta markkinasta. En näe mitään moraalista ongelmaa, mikäli veisimme Suomessa viljeltyä kannabista niihin maihin, jotka ovat laillistaneet sen viihdekäytön tai mikäli viljelisimme sitä itse lääkkeeksi, keskustalainen kansanedustaja Lapin vaalipiiristä toteaa.

Mikko Kärnän mukaan ”emme todellakaan puhu tässä nyt mistään nappikaupasta” Suomen valtion alkaessa huumekauppiaaksi.

– Kannabiksen vientiviljelyllä voitaisiin luoda valtavasti elinvoimaa Suomen maaseudulle. Päihdehaittoja se ei lisäisi, kansanedustaja väittää.

Eduskunnan oli tänään määrä käydä keskustelu kansalaisaloitteesta kannabiksen dekriminalisaatiosta. Kokoomuksen poliisitaustainen kansanedustaja Marko Kilpi esitti asian laittamista pöydälle tulevaan istuntoon, koska istunnossa ei ollut paikalla sisäministeri Maria Ohisaloa, eikä oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonia. Kärnä puolestaan pitää opposition toimintaa vastuuttomana, koska aloitekeskustelu ”jäi pöydälle opposition vaatimuksesta”.

– Koronakriisin ollessa päällä luulisi opposition käyttäytyvän vastuullisesti ja tukevan eduskunnan asianmukaista toimintaa. Nyt ryhdyttiin pikkunäppärään poliittiseen peliin. Siihen oppositiolla toki on oikeus, mutta järkevää tämä ei ollut, kaupunkilaisliberaali kansanedustaja Kärnä kritisoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit