Kotimaa Maahanmuutto

Keskustan puheenjohtaja Saarikko haluaa lisää työperäistä maahanmuuttoa ja arvostelee suomalaisia maahanmuuttovastaisuudesta

Kuva Pixabay.

Keskustapuolueen puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vaatii Suomeen lisää maahanmuuttajia.

Vuonna 2020 Maahanmuuttovirasto myönsi työperusteisesti 8508 ensimmäistä oleskelulupaa, 10 461 oleskeluluvan jatkoa sekä näiden lisäksi 11 491 pysyvää oleskelulupaa. Vuonna 2020 oleskelulupia myönnettiin kaikkiaan 68 340.

Tämä maahanmuuttajamäärä ei keskustan puheenjohtaja Annika Saarikolle riitä.

– Suomeen pitää saada 10 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuosittain enemmän kuin heitä nyt tulee, Saarikko vaatii HS:n haastattelussa.

Saarikko suomii suomalaisia. Keskustan puheenjohtaja kokee, että maahanmuuton tarvetta ei ymmärretä.

– Maahanmuuttovastaisuus on levinnyt niin laajalle, että nykyisin jo työperäiseenkin maahanmuuttoon on alettu suhtautua negatiivisesti.

Saarikko uskoo, että maahanmuuttotarpeen takana olisi Suomen huonoksi luonnehdittu huoltosuhde.

Maahanmuuttoviraston ylijohtajana toiminut ja sisäministeriön maahanmuutto-osaston osastopäällikön virasta eläkkeelle jäänyt Jorma Vuorio muistuttaa Saarikkoa Twitterissä, että jos työperäistä maahanmuuttoa halutaan, tulee olla myös tarjota töitä.

– Työperäinen maahanmuutto on täysin riippuvainen työn tarjonnasta, Vuorio toteaa.

Vuorio myös korostaa, että jos Suomessa on huutava pula erityisosaajista, näiden tulolle ei ole tälläkään hetkellä mitään estettä.

– Mikään ei estä rekrytoimasta 10 000 erityisasiantuntijaa nytkään jos vaan työtä on tarjolla ja tänne halukkaita tulijoita.

Maahanmuuton vankaksi kannattajaksi Saarikko on profiloitunut jo aiemmin.

– Itse suhtaudun maahanmuuttoon myönteisesti ja näen tässä onnistuneen kotouttamisen kautta myös todella paljon mahdollisuuksia, kun otetaan huomioon Suomen ikääntyvä väestö ja talouden kestävyysvaje, Saarikko huomautti vuonna 2015, kun Suomeen vyöryi noin 32 000 laitonta siirtolaista.

Vuonna 2010 Saarikko väläytti käsitystään keskustan arvoista ja periaatteista vaatimalla Suomeen imaamikoulutusta.

Korjattu vuonna 2020 myönnettyjen oleskelulupien kokonaismäärä 18.3 klo 9:43

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit