Eurooppa Maahanmuutto

Kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita virtaa Tanskasta Saksaan uuden mahdollisuuden toivossa

Kuva Bobby Hidy / Flickr.

Turvapaikanhakijoita virtasi vuonna 2015 Saksasta Tanskaan, mutta nyt virran suunta on kääntynyt.

Saksan poliisi on raportoinut, että laittomat rajanylitykset Tanskasta ovat lisääntyneet. Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat pyrkivät nyt Saksaan toiveissa päästä yrittämään turvapaikanhakua uudelleen, kertoo Jyllands-Posten.

Tämä on kuitenkin Dublin-sopimuksen vastaista, ja siksi Saksan viranomaiset yrittävät palauttaa näitä turvapaikanhakijoita takaisin Tanskaan.

Vuonna 2016 Saksa yritti palauttaa 971 turvapaikanhakijaa Tanskaan, ja vuonna 2017 luku oli jo 1 487. Prosessi ei kuitenkaan ole aivan ongelmaton, sillä loppujen lopuksi vuosien 2016-17 aikana saksalaiset onnistuivat palauttamaan vain 235 turvapaikanhakijaa Tanskaan.

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg (V) ilmaisee tyytyväisyytensä asian johdosta.

– Koska saksalaiset eivät käytä Dublin-sopimusta hyväkseen, se pienentää Tanskassa olevien turvapaikanhakijoiden määrää, ja se on hyvä asia, maahanmuuttoministeri totesi.

Kun Dublin-sopimuksen mukainen palautus on saatu sovittua vastaanottavan maan kanssa, Saksalla on kuusi kuukautta aikaa palauttaa henkilö. Jos näin ei käy, Saksa olettaa, että sillä on vastuu henkilöstä, ja turvapaikanhakija saa Saksasta uuden turvapaikkapäätöksen.

Turvapaikanhakijat käyttävät tätä järjestelmää hyväkseen. Kun palautus on ajankohtainen, he menevät tavoittamattomiin kuudeksi kuukaudeksi saadakseen Saksasta uuden mahdollisuuden.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit