Eurooppa Rikos

Kiina vaatii Ranskaa suojelemaan maassa lomailevia kansalaisiaan väkivaltaisen ryöstön jälkeen

Kuva Zoetnet / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Kiina vaatii Ranskaa toimimaan kiinalaisten turistien suojelemiseksi. Aasialaisten turistien ryöstöt ovat yleistyneet maan pääkaupungissa.

Kiina vaatii Ranskalta tehokkaita toimenpiteitä Ranskassa lomailevien kansalaistensa turvallisuuden takaamiseksi, kertoo Reuters.

Torstai-iltana 2. marraskuuta 40 kiinalaisen turistin ryhmä sokaistiin kyynelkaasulla ja ryöstettiin hotellissa, johon ryhmä oli majoittunut. Tapaus sattui Pariisin Val-de-Marnen lähiössä turistien palattua kaupunkikierrokselta. Neljä miestä varasti yhdeksän käsilaukkua, joiden he arvelivat sisältävän arvotavaraa.

Kuulin huutoja, ja kun katsoin ulos ikkunasta, näin kahden miehen hyökkäävän kiinalaisen oppaan kimppuun samaan aikaan kun toiset sumuttivat kyynelkaasua turisteja kohti, hotellin työntekijä kertoi Le Parisiennelle.

Hänen mukaansa paikalla vallitsi tunnin ajan täysi paniikki, ja useat pyysivät häntä piilottamaan laukkunsa.

Kiinan Ranskan suurlähetystö Pariisissa kehotti maassa lomailevia kansalaisiaan varovaisuuteen ja vaati Ranskan viranomaisia ottamaan rikolliset kiinni. Kiinalaisten, korealaisten ja japanilaisten ryöstöt ovat kaupungissa melko yleisiä, sillä heidän uskotaan pitävän mukanaan suuria summia rahaa ja arvotavaraa.

Tammikuussa 2017 Kiinan matkatoimistojen liiton puheenjohtaja, Jean-Francois Zhou sanoi, että ”kasvavien väkivaltaisten” ryöstöjen ja päällekarkauksien määrä tekevät Ranskasta ”yhden maailman surkeimmista matkakohteista ulkomaisille turisteille”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa