Kulttuuri

Kiinalainen juttu – Kiuas Kustannus jakaa Eero Paloheimon kirjan eduskunnan ympäristövaliokunnalle

Kuva Kiuas Kustannus.

Eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsenet saavat Kiuas Kustannukselta Eero Paloheimon kirjoittaman ”Kiinalainen juttu” -teoksen, joka käsittelee hanketta, jonka tarkoituksena oli rakentaa ekologinen kaupunki.

Kiuas Kustannus jakaa torstaina 7.2.2018 Eero Paloheimon kirjan ”Kiinalainen juttu” eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsenille. Tempauksen tarkoituksena on edistää tietoisuutta kirjan käsittelemästä ekokaupunkihankkeesta.

”Kiinalainen juttu” ilmestyi lokakuussa 2018 ja on Eero Paloheimon yhdestoista teos. Kirjassa pitkäaikainen tieteen ja politiikan vaikuttaja kertoo yksityiskohtaisesti toistakymmentä vuotta kestäneestä hankkeestaan rakentaa Kiinaan ekokaupunki. Kaupungista oli tarkoitus tulla uudenlainen asumismuoto, jossa arki ja ekologisen elämäntavan teoriat löisivät kättä. Yle TV1 esitti viime heinäkuussa ekokaupunkeja käsittelevän dokumentin ”Ekopolis”, jossa Paloheimo oli keskeinen henkilö.

Kiukaan julkaisuohjelmasta vastaava kustannustoimittaja Timo Hännikäinen sanoo, että kirja on tärkeää saada päättäjien ulottuville.

– Ajatus ekologisesta kaupungista saattaa osoittautua lähitulevaisuuden tärkeimmäksi hankkeeksi, Hännikäinen kommentoi.

– Ympäristövaliokunnan alaan kuuluu niin asuminen kuin luonnonsuojelu, joten teos on välttämätöntä luettavaa sen jäsenille.

Kiuas on keväällä 2016 toimintansa aloittanut, yhteiskunnalliseen ja filosofiseen kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Sen internetsivut löytyvät osoitteesta www.kiuaskustannus.com.

  • 38
    Shares