Muu maailma Politiikka

Kiinalainen propagandisti vaatii Pelosin lentokoneen ampumista alas, jos hän vierailee Taiwanissa

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. Kuva: Flickr.

Kiinan hallituksen propagandisti vaati perjantaina lähettämässään tulehtuneessa twiitissä, että edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin lentokone on ammuttava alas, jos hän vierailee Taiwanissa Yhdysvaltain hävittäjien saattamana.

”Jos Yhdysvaltain hävittäjät saattavat Pelosin koneen Taiwaniin, se on hyökkäys. PLA:lla on oikeus väkisin häätää Pelosin kone ja Yhdysvaltain hävittäjät, mukaan lukien varoituslaukausten ampuminen ja taktinen estoliike”, Kiinan kommunistisen puolueen hallitseman Global Timesin toimittaja Hu Xijin sanoi Twitterissä.

”Jos se ei tehoa, ampukaa ne alas”, hän tykitteli.

Hu kommentoi asiaa, kun Nancy Pelosi on valmistautumassa lähtemään Aasian mantereen kiertomatkalle. Hän ei ole vahvistanut, aikooko hän edelleen vierailla Taiwanissa – kuten alun perin oli tarkoitus – Kiinan hallituksen toistuvien uhkausten vuoksi, joissa häntä kehotetaan pysymään poissa saarelta.

Financial Times -lehti kertoi viime viikolla Pelosin matkasuunnitelmista vedoten kuuteen asiaan perehtyneeseen virkamieheen, jotka väittivät, että hän aikoo vierailla Taiwanissa valtuuskunnan kanssa elokuussa.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian varoitti Yhdysvaltoja estämään Pelosia lähtemästä ja sanoi: ”Jos Yhdysvallat vaatii toimimaan toisin, Kiina ryhtyy vahvoihin ja päättäväisiin toimenpiteisiin turvatakseen suvereniteettinsa ja alueellisen koskemattomuutensa.”

Lijian varoitti asiasta uudelleen maanantaina ja totesi, että ”Kiina ryhtyy voimakkaisiin toimenpiteisiin vastatakseen päättäväisesti ja torjuakseen hänen vierailunsa.”

Pelosi on kieltäytynyt vahvistamasta matkasuunnitelmiaan turvallisuusriskeihin vedoten.

Presidentti Joe Biden puhui torstaina Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa. Johtajat keskustelivat Taiwanista, ilmenee suojelupoliittisista tiedotteista.

”Ne, jotka leikkivät tulella, tuhoutuvat siihen”, sanoi Kiinan ulkoministeriö ilmeisenä uhkauksena Yhdysvalloille sen Taiwan-kannasta.

”Kiinan hallituksen ja kansan kanta Taiwanin kysymykseen on johdonmukainen, ja Kiinan kansallisen itsemääräämisoikeuden ja alueellisen koskemattomuuden päättäväinen turvaaminen on yli 1,4 miljardin kiinalaisen kansan luja tahto”, ministeriö sanoi. ”Yleistä mielipidettä ei voi uhmata. Ne, jotka leikkivät tulella, tuhoutuvat siihen. On toivottavaa, että Yhdysvallat suhtautuu asiaan tarkkanäköisesti.”

”Biden vahvisti puhelinkeskustelussa Yhdysvaltojen sitoutumisen Yhden Kiinan -politiikkaan”, Valkoisen talon tiedotustilaisuuden mukaan.

Lähde: National Review

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
erkkielukka

Toivottavasti jutikka korppikotkan viimeinen lento.

Toin sen näisin

Mietin vain sitä, että Gaddafi oli tulppana islam-invaasiolle. Onko Putin sitten tulppana keltaiselle vaaralle? Voisiko Venäjän pilkkominen pieniin osiin johtaa siihen, että Kiina napsii nämä pikkuvaltiot yksitellen ja aloittaa Uralin itäpuolisista mongolidikansoista?

juu

Toi Pelosi on täysin sekopää.
Bidenin hallinto vastustaa tuota matkaa siksi, että Kiinalla on Bidenin suvusta materiaalia jolla kiristää Bideniä.
Toki se Biden on itse niin seniili ettei tiedä mistään mitään, mutta ne jotka taustalla naruista vetelee haluaa pitää kulisseja yllä.

John Quiman

Ei olisi lainkaan huono juttu, jos päästäisivät Pelosin päiviltä, mutta alas ammuttu lentokone voisi johtaa sotaan.

juu

Mä en tosiaan venäjän touhuja Ukrainassa puolustele, mutta kovasti näyttää siltä että USA:ssa ketä siellä sitten taustalla päättämässä onkaan, haluavat maailmansotaa.
Ruokapulakin on täysin tekemällä tehty, mutta maailmalla saadaan helposti levottomuuksia aikaan kun ihmisillä ei ole ruokaa.

Rudi

Okei, USA aikoo siis härkkiä itselleen jo toisen rintaman Ukrainan lisäksi? Siitäpä sitten vaan Putte ja Xi samaan nippuun.

GLGL

Kahden rintaman sota… WWII:sta ei sitten opittu mitään?
Iso uutienn, kun joku nobody vaatii lentokoneen alasampumista, mutta vaietaan, kun joku nobody vaatii niskalaukauksia.

ike

Kiina on maa jota jokaisen demikraattisen maan tulisi varoa. Sen laajentumispolitiikka on todella vaarallista. Se toteuttaa sitä talouden avulla, kuten monet tietävät. Yrittivät aikoinaan tulla lappiin, onneksi eivät onnistuneet. Jälki olisi ollut pahempaa kuin saksan sodassa aiheuttama. Hävityksen ohella olisi vielä tullut taloudellinen orjuuttaminen.

John Quiman

On Kiina myös lähettänyt Etelä-Kiinan merellä sotalaivojaan vaatimaan alueen muilta mailta saaria itselleen, perustellen milloin milläkin historiallisella syyllä. Perustelu on painoarvoltaan suunnilleen sellainen, että joskus satoja vuosia sitten eräs kiinalainen aikoi käydä saarella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=esClXtpv6X8

No on tuossa nännykästäkin juttua mutta miten sekaisin onkaan maailma!Niin monin tavoin ja surettaa todella ne jotka kärsii näiden hulluuksien jaloissa muuallakin kuin Ukrainassa.Jos on aikaa niin katsokaa!

Ilkka Forsten

Jos tehtäisiin gallup ilman että kommunistit saisivat sanella mikä on kansan tahto, niin mahtaisiko 1.4 miljardia seistä yhdessä rintamassa. Mutta ampukaa vaan se kone alas, niin nähdään livenä miltä ydinpommin sienipilvi näyttää vuonna 2022. Edellisistä onkin jo kulunut vuosikymmeniä.

Jope

Tuollaiset hankalat akat aiheuttaa vielä ydinsodan ja täydellisen katastrofin maapallolla. Näitä riittää nykyään, ne on voimaantuneet naistenlehtiä lukemalla, hehehehe.

Ilkka Forsten

Totta, Putin onkin aika ämmä.

Huoleton

Tuollaiset 80 vee multikulti noita akat taitaa olla ilkan suosikkeja. Näkee märkiä unia niistä.

Ilkka Forsten

Ei se kuivana niin hauskaa olisikaan, tiedäthän sinä sen.

Alas siionistinen USA

Se ois oikein.

otto suni

Nancy Pelosi on osoittautunut sellaiseksi tosiasiat keltäväksi demariksi, että toista saa etsiä USA:ssa. Sodan syyksi riittää tällä hetkellä pienet asiat, mutta Pelosin vierailu on suora provokaatio Kiinan suuntaan!

Kata

No ukkelin DUI ja sisäpiirikaupat unohtuu tässä tohinassa.Joen admin porukka on kyllä niin puttigieg ettei par(h)emmasta väliä.
Puppugeneraattoreita.

Rudi

Tämänhetkinen maailman tilanne oli jotenkin arvattavissa kun Bidee pääsi valtaan kumppaneineen. Ukrainassa ne taistelee viimeiseen ukrainalaiseen ja lisää voi olla tulossa. Olisko Iran seuraava? Tuskin uskaltavat alkaa Kiinalle ryppyillä, mutta taiwanilaiset voivat vielä laittaa asialle ennen seuraavia pressanvaaleja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Rudi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa