Muu maailma

Kiinan muslimien on luovutettava Koraaninsa valtiolle extremistisen sisällön vuoksi

Kuva Wikimedia Commons.

Kiinassa Koraanin opit ovat muodostuneet ongelmaksi.

Sinkiang:in alueella asuva uiguurien kansa on ajanut Koraanin lakia (Sharia-laki) ja omaa islamistista valtiota jo pitkän aikaa. Alueella Koraanin sanomaa leivitetään väkivallalla, murhilla ja terrorilla. Kiinalaiset viranomaiset eivät tätä kehitystä siedä samoin kuten länsimaiden tolerantit ja suvaitsevaisuuteen taipuvaiset hallitukset.

Oe24-sivusto kertoi asiasta: ”Kiinalaisella Sinkiangin alueella viranomaiset käyvät kiivaasti epäjärjestystä lietsovien muslimien vastaiseen taistoon. Asiasta kertoi Radio Free Aasia. Maailman Uiguurien kongressin tiedottaja kertoi, että Kashgarissa, Hotassa ja useilla muilla muslimien asuttamilla alueilla on kaikki Islamin tunnukset ja Islamia käsittelevät kirjat luovutettava viranomaisille. Tämä käsky levitettiin myös sosiaalisen median ja WeChat:in (kiinalainen WhatsApp) kautta tiedoksi. Koraani on ollut paikallisille viranomaisille jo pidempään silmätikkuna tai paremminkin tikkuna silmässä. Viranomaisten mielestä Koraani sisältää extremististä sisältöä.”

Ihmisoikeusjärjestö Uyghur Human Rights and Democracy Foundation on tuominnut määräyksen. Järjestön johtaja Ömer Kanat sanoi, että ”Xi:n Kiina vaatii lojaalisuutta, jota se ei ole ansainnut. Etniset vähemmistöt, hallituksen kritisointi ja uskonnot ovat Pekingin keskusjohdon vision vaatimalle uskollisuudelle haaste”.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit