Kotimaa Rikos

Kiista lähtömaasta eskaloitui nyrkkitappeluksi koulun pihalla Espoossa

Kuva Shutterstock.

Espoossa kahdelle Välimeren eteläpuolelta lähtöisin olevalle miehelle tuli kiistaa.

Konflikti oppilaitoksen pihalla muuttui pian fyysiseksi, sillä toinen mies sai kohta kahdesti nyrkistä.

Fyysiseen kohtaamiseen johtaneeseen riitatilanteeseen liittyvät kertomukset olivat jossain määrin ristiriitaisia. Iskuja jaelleen miehen mukaan toinen oli naureskellut ja levitellyt valheita siitä, mistä maasta hän oli kotoisin.

Iskut vastaanottaneen mielestä hän ei ollut levitellyt valheita eikä nauranut, kuten toinen väitti.

Uskottavin tietolähde asiassa oli silminnäkijä, joka kertoi vain nähneensä miesten välille syntyneen kärhämän koulun ulkopuolella.

Iskut antanut mies tunnusti tönäisseensä tai lyöneensä vastapuolta avokämmenellä suulle, jotta tämä olisi lopettanut pilkkaamisen. Hän kertoi myös pelänneensä, että toinen voisi käydä hakemassa veitsen, minkä vuoksi hän oli halunnut ”toimia ennakollisesti”.

Käräjäoikeus katsoi, että pahoinpitelystä syytetyn syyllisyyttä lievensi jossain määrin se, että hän oli toiminut kiihtyneessä mielentilassa ainakin jollain tavoin provosoituna. Vastapuolelle aiheutuneet vammat eivät olleet olleet vakavia eikä väkivallan tekeminen ollut jatkunut.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi sopivaksi rangaistukseksi pahoinpitelystä 30 päiväsakkoa, mistä lähes 70-vuotiaalle asianajajansa kanssa englanniksi kommunikoineelle pahoinpitelijälle kertyy maksettavaa 180 euroa.

Mies joutuu myös maksamaan vastapuolelle kipukorvauksia 300 euroa.

Pahoinpitelijän oikeudenkäyntikulut 1234 euroa jäävät Suomen valtion vahingoksi.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit