Kotimaa Rikos

Kinniotto Helsingissä – Epäillään kouluun kohdistuneen joukkosurman valmistelusta

Helsingin poliisi otti viime torstaina 15.9. naisen kiinni epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.


Epäilty on nuori suomalainen nainen. Hänet on vangittu sunnuntaina 18.9 Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa, joten poliisi ei voi tutkinnallisista syistä kertoa yksityiskohdista tarkemmin.

– Vaikka tutkinta on kesken, tässä vaiheessa voidaan sanoa, että kyse on kouluun kohdistuvan joukkosurman valmistelusta. Kyseessä on ollut pitkäaikainen ja suunnitelmallinen rikoksen valmistelu, jonka toteutumisen poliisi on pystynyt estämään ennalta tutkinnallisin keinoin, kertoo rikosylikomisario Jonna Turunen Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi on ilmoittanut kyseiselle koululle siihen kohdistuneesta uhkasta.

– Olemme olleet jo yhteydessä kyseiseen kouluun, johon henkilö on suunnitellut iskua ja käyneet keskustelua koulun rehtorin kanssa turvallisuusasioista, Turunen jatkaa.

Poliisi seuraa aktiivisesti henkilöitä, jotka saattavat aiheuttaa eritasoisia turvallisuusuhkia. Turvallisuusuhkan aiheuttavien ihmisten seurannassa poliisi tekee laajaa yhteistyötä eri poliisiyksiköiden ja useiden eri viranomaisten kanssa.

Poliisi ei pysty tutkinnallisista syistä kertomaan edellä mainitusta tapauksesta tällä hetkellä enempää. Tapauksen yksityiskohdista tiedotetaan lisää tutkinnan edetessä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa