Eurooppa Politiikka

Kirjailija Douglas Murray ”Euroopan tulevaisuus” -konferenssissa: ”Emme voi ottaa kyytiin kaikkia, jotka haluavat nousta veneeseen”

Kuva MTI / Unkarin hallitus
Kirjailija Douglas Murray sanoi puheessaan “Euroopan tulevaisuus” -konferenssissa Budapestissä, että ”emme voi ottaa kyytiin kaikkia, jotka haluavat nousta veneeseen”. Uudelleensijoitettavien turvapaikanhakijoiden kiintiöistä hän sanoi, että ”Bryssel ja Berliini kuvittelevat, että jäsenvaltioiden tulisi tanssia Merkelin ja Junckerin pillin mukaan”.

Douglas Murray, joka on kirjoittanut kirjan ”Euroopan kumma kuolema”, kysyi joitakin oleellisia kysymyksiä siirtolaiskriisiin liittyen puheessaan V4-ryhmän ”Future of Europe – Euroopan tulevaisuus” -konferenssissa Budapestissä.

Murrayn mukaan siirtolaiskriisin loppumattomista seurauksista täytyy olla valmis kysymään tarpeellisia, syvällisiä ja tuskallisia kysymyksiä saadakseen kelvollisia vastauksia.

Hänen mukaansa yksi näistä kysymyksistä on, ”voiko Eurooppa olla koti jokaiselle, joka haluaa muuttaa sinne tai kutsua sitä kodikseen?” Murrayn mukaan vastaus on ”ei”. Ja jos vastaus on ”ei”, kuka sitten voi tulla Eurooppaan ja kenen ei pitäisi?

– Vuoden 2015 tapahtumat osoittivat mitä voi tapahtua, jos poliittiset johtajat eivät ajattele politiikkansa pitkän kantaman vaikutuksia, Murray sanoi ja lisäsi, että ”Euroopan päivittäiset uutiset osoittavat mitä seurauksia tästä on ollut”.

Hän vertasi Euroopan roolia siirtolaiskriisin hallinnassa pelastusveneeseen. Pelastusveneen laidassa pitää olla merkintä joka kertoo, montako veneeseen mahtuu.

– Maillamme ei ole sellaista merkintää, mutta emme voi mitenkään ottaa kaikkia kyytiin, jotka haluavat nousta veneeseen, kirjailija sanoi.

Uudelleensijoitettavien turvapaikanhakijoiden kiintiöistä hän sanoi, että ”Bryssel ja Berliini kuvittelevat, että jäsenvaltioiden tulisi tanssia Merkelin ja Junckerin pillin mukaan”.

– Järkevä suhtautuminen maanosan haasteisiin olisi tunnistaa, ei ainoastaan mitä voimme tehdä, mutta myös mitä emme pysty tekemään, hän totesi.

About Hungary

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit