Eurooppa Maahanmuutto

Kirjailija Hamed Abdel Samad Euroopan terrori-iskuista: Avasitte rajanne ihmisille jotka eivät hyväksy arvojanne

Hamed Abdel Samad vuonna 2011. Kuva Wikimedia Commons.

Egyptiläinen imaamin poika, bestseller-kirjailija Hamed Abdel Samad on seurannyt yli 20 vuotta Euroopan tilannetta. Avainmedia Lähetysjärjestö ry:n julkaisemalla videolla hän kertoo näkökulmansa Euroopan terrori-iskujen syihin.

Hänellä on yksinkertainen selitys Euroopassa dramaattisesti lisääntyneille terrori-iskuille. Jopa Suomea on kohdannut sen historian ensimmäinen jihadistinen terrori-isku.

– Avasitte rajanne ihmisille, joista osa ei hyväksy Eurooppaa muokanneita arvoja – demokratiaa, vapautta, sananvapautta, Samad sanoo.

”Useimmiten tulijoiden tarkoituksena ei ole tulla Eurooppaan tappaakseen”, kirjailija sanoo, ja toteaa ihmisten tulevan paremman elämän toivossa. Nuorten miesten perheet ovat saattaneet ottaneet lainaa voidakseen lähettää poikansa Eurooppaan. He toivovat saavansa rahat takaisin, mutta näin ei tapahdu.

– Turvapaikanhakijan tiellä on monenlaisia vaikeuksia, eikä turvapaikkaa aina myönnetä. Tämä on heille järkytys. Kuvaan astuu islamilainen ideologia. Se tarjoaa näille ihmisille oikotien paratiisiin, tavan päästä epätoivosta, ja ratkaisun ongelmiin. Tämä ideologia mieltää vääräuskoisen tappamisen jumalanpalvelukseksi, kirjailija toteaa.

Eurooppa on eräänlainen peili islamilaiselle maailmalle: se näyttää, kuinka heidän vihaamansa arvot saavat aikaan paremman yhteiskunnan. Tullessaan Eurooppaan nuoret muslimit joutuvat moraalisen ristiriidan keskelle.

– Voidaksesi menestyä, sinun tulisi olla avoin ja vapaa. Kuitenkin jos olet avoin ja vapaa, teet syntiä. Jossain vaiheessa moraalinen paine kasvaa liian suureksi, ja tilanne räjähtää, kirjailija kertoo.

Samadin mukaan Eurooppaan soluttautuneet jihadistit rekrytoivat tänne saapuneita nuoria muslimeja. Islamisaatio etenee hänen mukaansa pelon voimalla: jihadistit ajattelevat, että pelottelemalla eurooppalaisia he saavat vallattua maita vähän kerrallaan.

– On helpompi vaatia uutta moskeijaa, sharia-lakia, kun ei uskalleta vastustaa. Näin islamisaation toivotaan tapahtuvan vaiheittain, hän sanoo.

Hänen 22 Euroopan vuotenaan maanosa on muuttunut dramaattisesti. Tuolloin aiemmin, kaduilla ei näkynyt sotilaita eikä aseita, mutta nyt Brysselissä tai Pariisissa kaduilla näkee raskaasti aseistettuja viranomaisia: me pelkäämme, ja muutamme tapamme elää.

– Euroopan portteja ei olisi tullut avata kaikille: mitä marokkolainen tai tunisialainen tekee täällä turvapaikanhakijana? Hamed Abdel Samad kysyy.

Hamed Abdel Samadin haastattelu on tekstitetty suomeksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit