Kotimaa Maahanmuutto

”Kisakatsomot täyttyvät pian vastaanottokeskuksissa” – turvapaikanhakijoiden jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Kisakatsomot täyttyvät vastaanottokeskuksissa, kun Palloliitto, Jalkapallon Pelaajayhdistys ry ja Maahanmuuttovirasto opastavat turvapaikanhakijoita jalkapalloharrastuksen pariin. Valmentajina toimivat huippupelaajat läheisistä seuroista.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on myöntänyt 50 000 euron tuen vuoden 2021 jalkapallotoiminnalle vastaanottokeskuksissa. Maahanmuuttovirasto, Palloliitto ja Jalkapallon pelaajayhdistys järjestävät tuella Jalkapallo kuuluu kaikille -kiertueen vastaanottokeskuksissa ja tarjoavat vastaanottokeskusten ohjaajille valmennuskurssin.

Tavoitteena on parantaa turvapaikanhakijoiden fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia lisäämällä liikuntaa ja jalkapallon pelaamista vastaanottokeskuksissa ympäri Suomea.

– Jalkapallo tukee turvapaikanhakijoiden jaksamista ja lisää yhteisöllisyyttä. Olen erittäin iloinen, että saamme kehittää yhdessä Palloliiton ja Jalkapallon pelaajayhdistyksen kanssa vastaanottokeskuksien osaamista jalkapallon ohjauksen saralla, kertoo Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Kaisa Rontu.

Huippupelaajat mukana kiertueella vastaanottokeskuksissa

Jokaista kiertuepäivää saapuu vetämään huippupelaaja paikallisesta tai läheisestä seurasta. Turvapaikanhakijoiden lisäksi myös valmennuskurssin käyneet ohjaajat osallistuvat päivään.

Päivät huipentuvat jalkapallo-otteluun. Lisäksi turvapaikanhakijoille kerrotaan tasa-arvosta. Keskustelussa hyödynnetään Maahanmuuttoviraston suomalaisen yhteiskunnan kurssin oppimateriaaleja. Myös paikalliset pelaajat osallistuvat tilaisuuteen, puhuvat yhdenvertaisuuden puolesta ja rasismia vastaan.

– Jalkapalloilijat toimivat hyvin monikulttuurisessa arjessa ja pelikentällä kaikki pelaavat samoilla säännöillä. Nämä jalkapallon peruselementit antavat hyvän pohjan pelaajille aktiiviseen vuorovaikutukseen kiertueen aikana, kertoo Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

Kiertueella turvapaikanhakijat saavat tietoa paikallisista jalkapallotapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista.

Jalkapalloa ympäri vuoden

Tavoitteena on, että vastaanottokeskuksissa voidaan jatkaa säännöllistä jalkapallon pelaamista ympäri vuoden. Palloliitto järjestää vastaanottokeskusten ohjaajille kahden päivän valmennuskurssin, joka tukee turvapaikanhakijoiden monipuolista harjoittelua.

– Jalkapallo yhdistää ihmisiä ja tuo iloa vastaanottokeskusten arkiympäristöön. On erinomainen asia, että UEFA Refugee Grant -tuen avulla voimme rakentaa toimintamallin, joka edistää vastaanottokeskuksissa tapahtuvaa jalkapallon ja futsalin pelaamista, kertoo Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen.

Rahoituksella järjestettävä toiminta jatkaa vuonna 2013 alkanutta Jalkapallo kuuluu kaikille -projektia. Jalkapallo on suosittu harrastus vastaanottokeskuksissa, ja vuosi huipentuu yleensä keskusten väliseen turnaukseen.

Tilaa
Ilmoita
guest
23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kentsu

Vaikka heille aletaan lässyttämään tasaarvosta ei noita valloittajia voi se asia kiinnostaa yhtään.

Lucky Luke

Pian luemme uutisia kuinka jalkapallopelin värikoodit pyrkivät ratkaisemaan nyrkein kuten swedulassa harvase päivä.

Swedujen tiellä

No johan Turussa rauhaa hakeva mamujoukkue päätti lopetti fudisottelun nyrkkeilen kun kokivat tuomarin vihellyksen varmaankin rasismiksi.

vesku

Muistaisivat jakaa myös Kortonkipaketteja illan jatko rientoihin,,,,,

uittola

viela 20 tonnia lisaa rahaa niin saadaan imaami opettamaan kuinka jalkapalloon voi asentaa rajahteita ja kuinka vastustajan maalivahdin poksautuksesta saa mahdollisesti paljon rahaa vedonlyonnilla maalimaaran noustessa.

Ilkka

Jos tuollaiseen on varaa niin hallitus voisi sitten katsoa että mitään veroja ei koroteta eikä mistään palveluista tingitä.Haastattelija tänään kysyi tullaanko autoilijoille mätkimään lisää veroja.Timo Harakka (8 minuuttia ohjelmassa) vastasi että polttoaineen verotusta ei tulla nostamaan. Jos on tuollainen ymmärrys että ei osa edes vastata kysymykseen niin onkohan vähän vika hommassa. Kyse oli yleisesti autoilun kustannusten nostamisesta, ei vain polttoaineverosta. No demarilla on demarien vastaukset ja siitähän tämä hallitus on tullut kuuluisaksi.

Ilkka Forsten

Viimeviikolla 98 okt litku maksoi noin 1.70 euroa / litra, tänään reilut 1.80, mutta mitään ei ole korotettu eihän ?

John Quiman

On korotettu ainoastaan autoilijoiden ääntä 🙂 Kaikki muu on harhaa.

Jussi

Luitkohan kirjoitusta ollenkaan; Uefa on myöntänyt tuen. Mutta tämähän on ihan tyypillistä teidän ajatusmaailmalle.

seant

Tässä juttuja Ruotsista, toivottavasti tuomarit varustautuvat esim haarniska-asuilla.
”Sunnuntaina kaksi jalkapallotuomaria hakattiin Göteborgissa pelattujen jalkapallo-otteluiden aikana, kertoo DN . Kauden aikana viisi ottelua on pakko peruuttaa tuomareiden hyökkäyksen tai uhkaamisen vuoksi.”
”Scanian Limhamnin Allsvenskan-jalkapallojoukkueen LB07 peli- ja koulutustoimintaa uhkaavat uhkaavat ja väkivaltaiset maahanmuuttajaryhmät.” 
Eli juuri sitä mihin nyt annettu rahaa.

John Quiman

Tuo sama tuli mieleen, kun luin artikkelia. Ehdit vaan ensin 🙂

Vieno Huttunen

Taitaa olla hukkaan heitetyt 50 donaa. Mitä korkeammalle tasolle suomijalkapallossa mennään, sitä valkoisemmaksi naamat muuttuvat. Esim. Ranskan joukkueessa ei juuri näe valkoisia, mutta se hankkii ammattipelaajia entisistä siirtomaistaan. Suomi taas ottaa suuren määrän elintasopakolaisia ja yrittää seuloa niistä kurinalaiseen urheilijaelämään sopivaa ainesta.

Ilkka Forsten

Meidän pitäisi ottaa Saamelaisia, ovat kuulemme meidän kolonialismimme uhreja ja hyvitystä haetaan, sillä Hangon seitakivi jossa on Aslakin omakätinen allekirjoitus sanskriitilla ilmaistuna, todistaa että he olivat ” ensimmäiset ” asukkaat tällä pläntillä.

Kata

No mie just aloin uhriutumaan kun sitä saamelaisverta on minussaKIN.Isoisoisä se siellä Suomen kainalossa asusteli ja nimikin viittasi asuinpaikkaan.Nyt sitten muistakaakin… 😀

Vieno Huttunen

Minulla on sekä saamelaisverta että saamelaisten verotusiikeusverta. Siksi tasapaino säilyy, välillä kun lukee näitä vaihtoehtomedian juttuja tekee mieli käydä potkaisemassa jotakin. Mutta verotusoikeusgeenit pitelevät kiinni. Mielipidekirjoittelua kummatkaan geenit eivät kiellä.

m1xa

Haistan tässä projektissa ongelmia vielä tulevan. On sattunut muissakin maissa vähän ”sääntörikkeitä” pelin aikana ja mylly on kohta valmis.

Kata

– Jalkapallo tukee turvapaikanhakijoiden jaksamista ja lisää yhteisöllisyyttä…..Voihan surseenpeti että oikein jaksamista pitää tukea eli jaksaako kävellä syömään ja silleen…voi hellantuutelis tätä hommaa yäk!
Koskahan kantiksen jaksamista maksaa veroja muiden jaksamiseen autettais?Aivan käsittämätöntä pashaa…rahaa on kun on kyse tällaisesta!Hävetkää!Nyt en tykkää jalitsusta…kuulukoon kaikille voihan…!!! 😎
Vai taas puhutaan tasa-arvosta…orwellilaista kuitenkin…

Ilkka Forsten

Hieman arasteleva kysymys sinulle, mutta menköön. Onko KATA alun jälkeen seuraavat kirjaimet olleet RIINA silloin edellisessä elämässä ?

Kata

ON! 😀

John Quiman

Haha. Minä arvasin ensisilmäyksellä ihan kirjoitustavan perusteella. On niin omaperäinen 🙂

Kata

No mie arvelinkin että näin käy! 😀 Oisin laittanu kuvan mutten keksiny miten ja niin hätäpäissäni vaan tein tilin mutta kuvan voi laittaa myöhemmin kuulemma.

Sampo Maa

Suomessa siis oletetaan, että kaikki tummaihoiset pojat haluavat pelata jalkapalloa. Eikö sellainen olettamus ole rasismia. Tulee mieleen jopa rasistinen vitsi mustista miehistä ja koripallosta. Tätä asiaa olisi nyt hyvä tutkia. Suurennuslasin kanssa.

John Quiman

Ruotsissa on luotu jopa mamuseuroja jalkapalloilulle. On sitten tullut paljon ongelmia peleissä, kun mamuseurat eivät ole tyytyneet pelkkään pelaamiseen, vaan ovat käyneet ylikuumina jopa vaarallisiksi.