Kotimaa Politiikka

Kittilän kriisipoliitikoilta lausunto Valtiovarainministeriölle

Kittiläläinen kunnanvaltuutettu, Kansalaisessakin blogia kirjoittava Akseli Erkkilä (Kuntalaislista), on julkaissut medialle lausuntonsa valtiovarainministeriölle. Lausunnon allekirjoittajana on myös samalla listalla ehdolla ollut Jukka Niva.

Valtiovarainministeriön kuntaosasto on aloittanut prosessin niiden kittiläläisten kunnanvaltuutettujen, jotka olivat äänestämässä kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisen puolesta vuonna 2014, hyllyttämiseksi kaikista luottamustehtävistään lainvoimaiseen oikeuden tuomioon asti. Valtuutetut ovat syytettynä virka-aseman törkeästä väärinkäytöstä, kun erottamispäätös kaatui hallinto-oikeudessa kuulemisvirheen takia. Valtiovarainministeriö asetti selvitystyöryhmän selvittämään Kittilän tilannetta, ja työryhmä päätyi esittämään kaikkien syytteessä olevien kunnanvaltuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden hyllyttämistä kaikista luottamustehtävistään.

Erkkilä ja Niva puolustautuvat lausunnossaan muun muassa toteamalla, että valtuutettujen hyllyttämisen mahdollistava kuntalain muutos edellyttää epäillyn rikoksen toistuvuutta, vakavuutta ja sitä, että päätöksenteon uskottavuus on kärsinyt, ja nämä seikat eivät heidän kohdallaan toteudu. Päätöksenteon uskottavuutta lausunnossa perustellaan vuoden 2017 vaalien tuloksilla ja sillä, että vaalien aikaan tutkintaprosessi oli äänestäjien tiedossa.

Lausunnossaan Erkkilä ja Niva myös kyseenalaistavat koko valtiovarainministeriön aloittaman prosessiin ja toteavat, että selvitystyöryhmän asettamisesta on valitettu, eikä päätös ole vielä edes lainvoimainen. Lisäksi he paljastavat, että valtion selvitystyöryhmä ei ole laatinut valtuutettujen kanssa käymistään keskusteluista mitään muistioita, ja että selvitystyöryhmän puheenjohtaja toimi omistamansa konsulttiyhtiön laskuun.

Kittilä on ollut tapetilla vuodesta 2014, kun kunnanvaltuusto erotti muun muassa Vihreissä ja feministisessä Tulva-lehdessä toimineen Anna Mäkelän äänin 22-1, 4 tyhjää.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa