Kulttuuri

Kiuas Kustannuksen osallistuminen Turun kirjamessuille estettiin

Kuva Kiuas Kustannus.

Turun Messukeskuksen toimitusjohtaja, entinen kiistelty kokoomuspoliitikko Juhani Leppä esti Kiuas Kustannuksen osallistumisen Turun kirjamessuille.

Palkitun kääntäjän Kari Klemelän kustantamo Mansarda kutsui viimevuotisen kirjamessukohun yhteydessä Kiuas Kustannuksen pitämään kanssaan yhteistä myyntipöytää Turun kirjamessuille 2019.

Klemelä sai kuitenkin tällä viikolla Turun Messukeskuksen toimitusjohtaja Juhani Lepältä vastauksen, että Kiuas ei voi osallistua messuille, koska ”kustantamo ei istu Turun kirjamessujen arvomaailmaan”. Mitään tarkempaa selitystä Leppä ei suostunut antamaan, vaikka Klemelä ja Kiukaan Timo Hännikäinen tiedustelivat asiaa.

– Turun kirjamessut aikoo siis noudattaa Helsingin kirjamessujen tyyppistä sensuuripolitiikkaa, Kiuas Kustannuksesta todetaan.

Kari Klemelä on ilmoittanut, että tämän päätöksen myötä Mansardakaan ei aio Turun messuille osallistua, vaikka on ollut messujen yhteistyökumppanina useita vuosia. Mansarda julkistaa asiasta oman tiedotteensa myöhemmin.

Kiuas on keväällä 2016 toimintansa aloittanut, yhteiskunnalliseen ja filosofiseen kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Sen internetsivut löytyvät osoitteesta www.kiuaskustannus.com.

Korjattu 30.3 klo 9:52 Kiukaan osallistuminen estettiin, ei peruttu

  • 287
    Shares

Liity kannattajajäseneksi