Eurooppa Rikos

Klaanilähde Ruotsin poliisimurhasta: ”Jos tapat poliisin, et toimi yksin”

Kuva Wikimedia Commons.

Poliisilähteet kuvailevat Biskopsgårdenissa tapahtunutta poliisin murhaa teloitukseksi. Rikolliset ovat olleet raivoissaan poliisin lisääntyneestä läsnäolosta alueella. Klaanilähteen mukaan poliisin tulee olemaan vaikeaa löytää tekijä.

– Viime aikoina poliisi on lisännyt läsnäoloaan alueella. Heti kun he näkevät enemmän kuin kaksi jengiin tai klaaniin kuuluvaa henkilöä yhdessä paikassa, poliisi tulee esiin ja seisoo lähellä näkyvästi, klaanilähde kertoo.

35-vuotias poliisi ammuttiin Biskopsgårdenin kadulla Göteborgissa. Laukaukset osuivat suoraan häneen.

– Voin sanoa, että he kohdistivat [laukaukset] suoraan tähän poliisiin. Se oli kuin teloitus. Näyttää siltä, ​​ettei siinä ollut vahingonlaukausta tai vastaavaa, kertoo poliisilähde.

– Merkille pantavaa on, että kollega ammuttiin tarkoituksella, kun hän partioi moottoripyörällä. Hän oli myös univormussa, joten ei ole voinut olla epäselvyyttä siitä, että hän oli poliisi, sanoo lähde.

Poliisipäällikkö Erik Nord kuitenkin toteaa, että poliisin ampuminen ei välttämättä ollut tarkoituksellinen.

– Todennäköisin vaihtoehto on, että laukauksia ei ollut tähdätty poliisiin, sanoo Nord ja jatkaa, että asiasta ei voida kuitenkaan olla varmoja.

Motiivi on edelleen epäselvä, mutta klaanilähde sanoo, että rikollisia on ärsyttänyt poliisin lisääntynyt läsnäolo.

– Eräänä päivänä kaksi miestä tunnetusta klaanista oli paikalla – he seisoivat kadulla lähellä aukiota ja olivat aseistettuja. Poliisi seisoi lähellä. Heti kun he näkivät poliisin, he lähtivät. Se on poliisin uusi tapa näyttää jengien ja klaanien jäsenille läsnäolonsa. Se on häirinnyt heitä paljon.

Klaanilähteen mukaan poliisilla on edessään vaikea työ.

– Poliisin on vaikea löytää tekijä. Jos tapat poliisin, et toimi yksin, klaanilähde sanoo.

Myös poliisi on joutunut havaitsemaan kasvavan vihan ja sen myötä vaikeutuneet työolosuhteet.

– Näin on ollut jo vuosien ajan, mutta mielestäni tilanne on pahentunut. Joka kerta, kun menemme ulos, sanomme toisillemme: otetaan nyt rauhallisesti. Tästä on tullut kovempaa. Varsinkin Biskopsgårdenissa, sanoo poliisilähde.

Poliisi pitää Biskopsgårdenia ”erityisen herkkänä alueena”. Alueelle on pitkään ollut ominaista väkivalta ja jengirikokset.

Jo vuosina 2011 – 2013 noin 55 prosenttia Biskopsgårdenin väestöstä oli kotoisin EU:n ja Pohjoismaiden ulkopuolelta.

Lähteet Nyheter Idag, Wikipedia.en.

Tilaa
Ilmoita
guest
24 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Valkosipuliukko

Selkeästi klaanilaisilta näyttäviin on ryhdyttävä antamaan samaa lääkettä mitä he tarjoavat poliisille.

Mika Salo

Juuri näin.

Jarno Lehmussalo

Tuntomerkki , ”henkilöllä maski”.

pöh

Klaaneja Ruotsissa? Mitenkäänhän asia ei voi liittyä maahanmuuttoon kehitysmaista. Omalla asuinseudulla on jo ihan samanlaista, siitä ei vaan paljoa uutisissa puhuta..

Matti Hyyryläinen

Poliisi on ampujaa haeskellessaan antanut tuntomerkiksi mm sukupuolen..MIES !!
Minusta törkeää leimaamista on tuollainen..mitään ei ampujasta tiedetä kuin että MIES !!
Ennemmin vaikuttaa ampuja minusta tyypilliseltä MUUNSUKUPUOLISELTA !!
Ei varmaan ollut mies vaan MUUNSUKUPUOLINEN !!
Uusimmat tutkimukset antavat viitteitä että MUUNSUKUPUOLISET !! ovat yliedustettuina poliisiin kohdistuneissa ampumistapauksissa.
Mahdollista on myös että ampuja oli/on NAINEN !!

John Quiman

Vaikuttaa siltä, että sähköpostit uusista kommenteista ja vastauksista ei toimi – ei vaan tule niitä enää ja tilattu on varmasti.

Kata

Ei minulle ole tullut ainuttakaan eli en edes osannut odottaa..mie vaan tsekkaan lehden silloin tällöin…

John Quiman

Voi käyttää jotain gmail-osoitetta, jotta oma normaali ei saa turhan paljon viestejä sotkemaan järjestystä. Tuosta yläosasta voi valita ”tilaan” ja sitten saa uusista kommenteista ja vastauksista saa sähköpostin.
Siinä on ehkä vielä joitain vikoja, mutta eiköhän se ala ajan kanssa toimia oikeinkin.
Epäilyttää tällä hetkellä, että tulee viesti vain siitä artikkelista, jossa on tilannut. Aiemmin, kun tilasi, tuli kaikista artikkeleista. Olisi toivottavaa, että tulisi kaikista, eikä tarvitsisi tilata joka ikisestä erikseen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
John Quiman

Ei ole roskissa, mutta nyt alkoi taas tulla.

Vieno Huttunen

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Jos poliisi viestii elekielellä läsnäolonsa, viestivät jengitkin omansa jq lisäävät pisteen i:n päälle.

Klaanit ovat Lähi-Idässä ja Afrikassa se, mille yhteiskunta rakentuu. Klaanit käyttävät poliittista, juridista ja taloudellista valtaa. Koska pohjoismaiset yhteiskunnat rakentuvat toisin, tätä todellisuutta on vaikea hahmottaa. Myös sitä, että poliisin ja klaanien välisissä yhteenotoissa on kyse tosiallisesti sodasta.

pete

vahinkolipas osui poliisin torsoon, aika erikoista menoa

Jussi Hämäläinen

Poliisipäällikkö Nord on Ruotsin valtavirtaa; kaikki aina selitetään jollain muulla kuin reaalimaailman tapahtumilla. Niin, että miten nyt rookasikaan noin hassusti, että ihan vahingossa ja tarkoittamatta osui poliisiin, he-he. Ja vielä oikein useamman kerran.
Olen muuten varma, että Ohisalo, jos sitten asiasta on edes tietävinään, poliisiministerinä on vakuuttunut, että ihan vahingostahan Ruotsissa on kysymys. Eihän nyt maahanmuuttajat sentään,,,
Nordin kaltaisia agendapaskoja on Suomenkin poliisipomoissa nuoleskelemassa poliitikkoja.

John Quiman

Joku putsasi asetta ja siinä yhteydessä ase laukesi vahingossa muutaman kerran ja sattumalta ne osuivat poliisiin. Jos tekijä saadaan kiinni, käsitellään oikeudessa laittoman aseen hallussapitoa ja huolimattomuutta.

Ilkka Mänttäri

Nordin periaate on kai että tapatetaan yksi ruotsalainen poliisi viikossa niin eiköhän ne siitä rauhoitu. Että sellaista ymmärtämättömyyttä.

Vahinkojahan ne

Niin muistamme esim Oulun grooming paskan, jota yritettiin peitellä. Silloinhan tuli selityksiä jos minkälaista. Olisiko tässä(kin) paikallaan vaikkapa poliisin oma tiktok video, missä tanssivat kadulla, jotta ei saa ampua polliisia. Auttaisiko avainten helistely?

Kata

Miksi aina näitä selittelyjä vaikka kollega on just ammuttu?Kuten tämä eerikki nyt heti loihe lausumaan…on se niiiiiiiiiiiiin herkkää voi luoja tätä kaunopuheisuutta näiden rutkujen suhteen.Kyllä se ”klaanilähde” tietää ja jokainen sen ymmärtää.

Ilkka Forsten

Tarkoitus ei ollut ampua poliisia..Hmm. Tulee mieleen tositarina 1800 luvulta ja Texas niminen osavaltio läheltä Meksikon rajaa. Siellä toimi muuan ” itseoppinut ” tuomari Roy Bean. Bean oli todellisuudessa saluunan omistaja joka vain nimitti itseään laiksi Pecos virran länsipuolella. Hän oli itse ollut enemmän lain väärällä puolella kuin moni muu, mutta se ei estänyt hänen lainopillista toimintaansa.

Lakia hän luki silloin jo vanhentuneesta eepoksesta varsin omintakeisesti tulkiten. Hän määräsi esimerkiksi sakkoja asioista joista ei normaalisti sakotettu, ja sakon summa riippui siitä paljonko sakon saaneella oli sillä hetkellä rahaa housun perstaskussa. Jos sitä oli 20 senttiä, niin summa oli se tai jos oli 50 dollaria, mentiin tasaluvulla.

Sitten eräänä päivänä saluunan pihalla tapahtui tuolloin varsin yleinen aikuisten miesten välinen periaatteellinen kiista, jota ratkottiin maan tavan mukaan reikäraudoilla. Kahinan osapuolet roiskivat kolmen promillen kumarassa mihin sattuu, minkä seurauksena saluunan edessä ollut hevonen kuoli. Tuolloin hevosen varastaminen tai ampuminen oli automaattisesti kuolemantuomioon johtava teko, ja niin ” tuomari ” pidätti syyllisen tekopaikalta.

Hän julisti tuomion saman tien, ( hirttäminen ) ja vei tuomitun odottamaan tuomion täytäntöönpanoa. Hän salli tuomitun kuitenkin kirjoittaa kirjeen kotiin, jossa tämä voisi kertoa mitä oli tapahtunut. Kun kirje oli valmis, tuomari luki sen omalla vaillinaisella lukutaidollaan, ja muutti tuomion sakoiksi. Selitys kuului näin. ” Olen sittemmin perehtynyt itse tapahtumaan ja sen kulkuun seikkaperäisemmin, ja lukenut tuomitun äidilleen osoittaman kirjeen josta käy ilmi, että hän tähtäsi toista miestä mutta osui vahingossa takana olleeseen hevoseen josta seurasi eläimen kuolema. Näin ollen kyseessä oli vahinko eikä tarkoituksellinen teko, mikä oikeuttaa minut peruuttamaan kuolemantuomion. Sakot tuomittu joutuu maksamaan, minkä olenkin häneltä jo etukäteen perinyt. Kokonaissumma 2 dollaria 15 senttiä. ”

Ja nyt päästään tähän päivään. Voihan olla että ” ärsyyntynyt ” rikastuttaja / rikastuttajat tähtäsivät moottoripyörään mutta sattui lipsahdus ja konstaapeli haukkasi horsmaa. Minusta olisi kohtuullista määrätä yhtisvastuullisesti jengille 2 kruunun ja 15 öre:n sakko, minkä Biskopsgården yhteisö maksaa kuten se maksaa kaiken muunkin mitä tulee moniosaajien elämiseen. Muistutan nyt lukijoita siitä ettei tässä ole kyseessä 1800 luku eikä Texas, vaan 2021 luku ja läntinen kalifaatti jossa näyttää olevan sama elämäntapa kuin siellä pecosvirran länsipuolella. Ohisalo hoi, tätäkö sinä yhä haluat Suomeen ja oletko valmis kohtaamisteoriaan joka voi sattua myöskin itsesi osalle kun tulijoiden lukumäärä alkaa olemaan sopivalla korkeudella toimiakseen kalifaattina ?

Sampo Maa

Roy Bean oli kyllä mielenkiintoinen henkilö, hänestä on tehty useampikin elokuva. Mutta tosiaan, tuo kommentti, että todennäköisesti ei tähdätty poliisia, on taas sitä käsittämätöntä ruotsalaisuutta. Minkälainen mies kehtaa mokomaa väittää, en tiedä, mutta sen tiedän, ettei siihen kukaan usko.

Ilkka Forsten

Siihen aikaa Texas oli aika tavalla tunnettu paikkana johon pesiytyi henkilöitä mitkä eivät kestäneet lain läheisyyttä. Texas:n musta enkeli, eli John Wesley Hardin oli yksi heistä. Mahdollisesti oman aikansa assosiaalein tapaus. Hänenkin elämänlankansa sai lopun mikä oli oikeastaan odotettavissa. Acme saluuna El Pasossa, siihen se päättyi. 19.10-1895 John Henry Selmanin avittamana. Henry Selman puolestaan kohtasi oman luojansa 6.4-1896 sanaharkan seurauksena, ja päätyi niin ikään El Paso:n Concordia hautausmaalle horsman kasvualustaksi.

Sampo Maa

Ennen kaikkea tätä Ruotsi olikin tavattoman tylsä maa. Poliisikin varmaan pitkästyi tekemisen puutteeseen. Vaan nyt on värinää ilmassa ja actionia kulmilla. Kyllä kannatti.

Make

Ois kova juttu jos saisivat puolustusvoimat poliisin avuksi partioimaan. Ois lisättävä näkyvästi iso kaliiberista tulivoimaa alueella. Siellä soditaan joka tapauksessa ihan tosissaan vielä joku päivä.

Ilkka Forsten

Arvaappas kyseleekö ruotsin hallitus silloin yhteispohjoismaista koaliittiota avuksi ? Kyllä, ja jos silloin olemme sopivan järkeviä niin kieltäydytään sanomalla että eihän sota meitä uhkaa, emmekä halua sekaantua muiden kahinoihin.

Näin se ruotsikin luisti silloin kun suomi kysyi ennen talvisotaa mahdollisuutta yhteistyöhön. Heillä oli suurena huolena ettei kaupoissa riittäisi leivoksia kansan makean-nälkään jos mennään sotimaan. Nyt meillä on bagelsit valmiina, joten sijoitetaan nojatuoli ruotsin rajan tuntumaan, ja katsellaan viihteellistä esitystä mutustellen posket rasvassa sitä oikealla voilla leivottua hyvää håkaneiden jostessa pakoon hiusverkot heiluen.

Sen verran pidetään taustavarmistusta ettei håkan vaan hyppää rajapuomin yli, eli aloita loikkarina olemista. Se olisikin ainutlaatuinen esitys, kerrankin loikkarit olisivat matkalla lännestä itään eikä toisinpäin.

Kata

Niinpä…mutta suomitorpparia ja talonpoikaa sun muita vietiin 30-vuotiseen sotaan ja oisko ilman hakkapeliittoja edes tullut Suur-Ruotsia.Jolta jopa aatu sitten myöhemmin otti oppia ”seulonnassa”….
”Oi kallis kotimaa,Suomi sulo Pohjola…”

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
Tagit