Kotimaa

Kohu feministisen aikakauslehden kansikuvasta – Jussi Halla-aho: ”Normaalit ihmiset eivät ajattele koko ajan sukuelimiä”

Feministinen aikakauslehti Tulva on herättänyt kritiikkiä jopa lukijoidensa parissa vasta ilmestyneen numeronsa kansikuvalla.

Feministisen aikakauslehti Tulvan uusimman tuplanumeron 3-4/19 kansikuva esittelee naisen alaruumista ja eritoten vaginaa.

Lehden sisältö noudattelee kansikuvan tyyliä.

– Tulvan tuplanumero käsittelee seksiä, Tulva julistaa Twitter-tilillään.

Feministisen lehden tuplanumeron aiheina ovat muun muassa ”Miten vagina alkoi tarkoittaa avoimuutta?”,  ”Cicciolina antaa seksineuvoja”, ”Kuoleva porno arvioitavana”,  ”Ihmiset tunnustavat seksipäiväkirjoissa” sekä ”Grindr ja BDSM nyt!”.

– Tässä on retrohenkeä, jos asiaa hetken ajattelee! Ennen vanhaan lehtipisteiden ylin hylly oli täynnä juuri tällaisia lehtiä, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi asiaa Facebook-sivullaan.

Tulva-lehteä kustantaa Naisasialiitto Unioni. Liiton jäsenten piirissä lehden kansikuva on herättänyt suuttumusta. Unionin pääsihteerin Milla Pyykkösen mukaan kuva on tuotu esille väkisin. Tulva-lehden päätoimittaja Tero Kartastenpää puolustautuu väittämällä, että vaginan piilottaminen olisi ilmentänyt häpeää.

– Noin muuten tämä äläkkä kuvaa hyvin feminismin vammaista suhdetta alastomuuteen. Yhtäältä intiimialueita pitää ”normalisoida” esittelemällä niitä, mutta sitten, kun niitä esitellään, se onkin häiritsevää, esineellistävää tjsp. Jussi Halla-aho kommentoi kohua.

– Normaalit ihmiset eivät halua nähdä sukuelimiä muualla kuin asiaankuuluvissa konteksteissa, Halla-aho huomauttaa. Normaalit ihmiset pitävät siitä, että sukuelimet ovat tabu ja että ne pääsääntöisesti verhotaan.

– Normaalit ihmiset eivät ajattele koko ajan sukuelimiä, Halla-aho muistuttaa viitaten Tulva-lehden sisältöön.

  • 286
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset