Eurooppa

Kohu Ranskan poliisissa – virkailijoita pyydettiin rajoittamaan toimiaan Ramadanin aikana

Ranskan poliisi. Kuva Needpix.

Julkisuuteen vuotanut sisäinen dokumentti paljastaa, että Calvadosin departementissa Normandiassa poliisilta on pyydetty ”pidättyväisyyttä” toimiessaan Ramadania viettävien muslimien parissa.

Calvadosin yleisen turvallisuuden osaston johtaja on lähettänyt 24. huhtikuuta päivätyn dokumentin kaikille alueen poliiseille. Ranskalainen Le Parisien sai käsiinsä yhden kappaleen ja toi sen sisällön julkisuuteen.

Poliisia pyydetään puuttumaan muslimien pyhän kuukauden, Ramadanin aikana vain ihmisille vaaraa aiheuttaviin tilanteisiin ja tapauksiin, joissa kyseessä on vakavat omaisuusvahingot. Dokumentissa mainitaan, että poliisin ei tulisi ryhtyä Ramadanin aikana toimiin lähiöissä, joissa väestön määrä on suuri. Esimerkkinä tällaisista toimista mainitaan ihmisten kokoontuminen aterialle auringonlaskun jälkeen koronarajoituksia loukaten.

Dokumentin mukaan ”pidättyväisyys” on tarpeen, jotta karanteenisäännösten kunnioitus säilyisi eikä urbaani väkivalta lisääntyisi. Huolestuneiden kansalaisten soittoihin poliisien tulisi vastata, että heidän ilmoituksensa on otettu huomioon, mutta virkailijat eivät saisi kommentoida enempää.

Ranskan poliisien ammattiliitossa ollaan raivoissaan ohjeistuksen johdosta. Poliisijohtoa syytetään kaksoisstandardeista ja no go -alueiden luomisesta. Samaan aikaan kun koronakaranteenimääräyksiä loukkaaville vaaditaan rangaistuksia, halutaan osa jättää ilman sanktioita.

– Toisin kuin hallitus on todennut, tämä dokumentti todistaa, että poliiseille on annettu ohjeet olla menemättä tietyille alueille, poliisien ammattiliiton edustaja Fabien Vanhemelryck sanoo.

Kansallisen poliisin johto on vaatinut selvitystä asiasta ja ilmoittanut, että Ranskan poliisi ”puuttuu tilanteisiin kaikilla alueilla varmistaakseen ihmisten ja omaisuuden turvallisuuden olosuhteista riippumatta.”

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit