Kotimaa Politiikka

Kokoomuksen poliisiedustajat: Hallituksen on herättävä poliisien arjen todellisuuteen

Poliisi valvomassa yleistä turvallisuutta ja järjestystä Vuosaaressa mielenilmauksen aikana.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton kyselyn tulokset ovat huolestuttavia.

Kokoomuksen poliisikansanedustajat Kari Tolvanen, Marko Kilpi ja Kalle Jokinen pitävät Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) keskiviikkona julkistaman jäsenkyselyn tuloksia hälyttävinä. Kyselyn mukaan SPJL:n jäsenistä noin seitsemän kymmenestä on kokenut työuupumusta vähintään muutaman kerran vuodessa ja lähes puolet on ainakin toisinaan harkinnut alan vaihtamista. Noin kuusi kymmenestä arvioi, ettei ehdi hoitaa työtään riittävällä tarkkuudella.

– Tulokset ovat hälyttäviä, mutta valitettavasti eivät yllättäviä. Hallituksen on herättävä poliisien arjen todellisuuteen ja vastattava arjen ammattilaisten huoleen. Nyt alkaa olla viimeinen hetki tehdä korjaavat liikkeet, Tolvanen sanoo.

Kyselyssä selvisi myös, että 85 prosenttia vastanneista poliiseista on sitä mieltä, ettei hallitusohjelmaan kirjattu poliisien määrän lisäys 7500:ään poliisiin riitä takaamaan suomalaisten turvallisuutta. Myös kokoomuksen poliisiedustajat pitävät hallituksen tavoitetta liian alhaisena.

Kokoomusedustajat muistuttavat, että Suomessa on tälläkin hetkellä työttömiä poliiseja, jotka olisi palkattavissa poliisin palvelukseen nopeallakin aikataululla.

– Marinin hallitus ei ole työllistänyt kaikkia poliisikoulusta valmistuneita, mikä on johtanut siihen, että tällä hetkellä 66 poliisia on ilman virkaa, Kilpi toteaa.

– Tarpeeseen poliisien määrän merkittävästä lisäämisestä on herättävä nyt myös hallituksessa, Kalle Jokinen sanoo.

Poliisiedustajien mukaan Kokoomus on sitoutunut siihen, että poliisin henkilötyövuosimäärä nostetaan nykytasolta noin 1000 poliisilla yli 8000 henkilötyövuoteen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit