Kotimaa Politiikka

Kokoomuksen Satonen: Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta lieventyy

Kuva Free Stock Photos.
Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen on tyytyväinen hallituksen esitykseen ulkomaalaislain muuttamisesta
Arto Satonen (kok.)

Hallituksen esitys pitää sisällään muutoksen,  jonka mukaan työntekijän oleskeluluvan jatkolupaa hakevalla olisi ilman saatavuusharkintaa mahdollisuus hakeutua myös sellaisen työnantajan palvelukseen, joka toimii muulla kuin edellisessä työntekijän oleskeluluvassa mainitulla alalla.

– Kiitos tästä päätöksestä kuuluu erityisesti ministeri Mykkäselle … Toisin sanoen saatavuusharkinta lievenee ja ulkomaisen työvoiman rekrytoinnin byrokratia kevenee, Satonen iloitsee.

– Päätös edesauttaa maahan tulleen työvoiman hakeutumista ja kouluttautumista uusiin ammatteihin ja myös siten vastaamaan paremmin Suomessa tällä hetkellä vallitsevaan huutavaan työvoimapulaan, joka toimii talouskasvumme ja työllisyyden pullonkaulana. Ulkomaisen työvoiman rekrytointi kärsii suuresta byrokratiasta, jota tällä päätöksellä helpotetaan, Satonen painottaa.

Satosen mukaan Suomen on edettävä kohti saatavuusharkinnasta luopumista, sillä ”on selvää, että ikäluokkien pienentyessä tarvitsemme uusia käsipareja pitämään hyvinvointiyhteiskuntaa yllä”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit