Kolumnit

Kokoomuselitisti on hävytön verenimijä

Kokoomuslainen elitismi on plutokratian hengellisen ulottuvuuden omaksunut suuntaus, jossa jumalana palvotaan menestystä, rahaa, statusta, talouskasvua ja valtaa. Kokoomus ei arvosta kotia, uskontoa saati isänmaata vaan osakesalkkua, globalismia ja liittovaltiota. Elitisti ei arvosta yksittäistä ihmistä kuin resurssina ja hyödykkeenä, jonka arvo määräytyy siitä irti puserrettavan taloudellisen hyödyn mukaisesti. Kun ihmisen ruvella ja vereslihalla olevasta selkänahasta ei enää heru millimetrinkään paksuista voittomarginaalia, on ihmisen tehtävä täytetty ja tästä tulee ikävä kuluerä.

Eliitille on kauhistus, mikäli tuottavaan työhön syystä tai toisesta kykenemättömän kansalaisen hengissä pitoon kuluu äyrinkään verran julkista rahaa. Ihminen, joka ei kykene tuottamaan elääkseen vähintään sen verran resursseja kuin minkä se minimissään vaatii, on kokoomuksen kirjoissa taloudellinen rasite. Kokoomuselitistin mielestä ns. julkinen raha on tietysti heidän rahaansa, jonka ovat tuottaneet heidän hallittavakseen kurjat ja kelvottomat hallintoalamaiset. Tämän johdosta on elitistin tehtävä toimia kirstunvartijana ja päättää, kenelle rahaa annetaan.

Viivan alle miinusmerkkistä saldoa aiheuttavien vanhusten perushoito on viime aikojen koruttoman uutisoinnin mukaan (toistaiseksi) tunnetuin ja järkyttävin seuraus siitä, miten käy, kun julkiset palvelut alistetaan markkinavoimille. Erityisen yhteensovittamatonta markkinatalous on sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa. Kokoomuselitistin hallinnoimista verotuloista subventoidaan varallisuutta suuryritysten omistajille, esim. antamalla alamaisille palveluseteleitä yksityisiin terveydenhuollon palveluihin ja koska palvelun laatu on kapitalistien käsissä, on kurimus valmis.

Julkinen sektori on, kuten kaikki varmasti tietävät, yksityisen puolen vastakohta ennen kaikkea siksi, ettei sen ensisijainen tehtävä ole tavoitella voittoa. Vastaavasti yksityisen sektorin, eli sitä pyörittävien pörssiyhtiöiden ensisijainen tehtävä nimenomaan on paitsi tuottaa voittoa myös kasvattaa markkina-asemaansa ja tuottaa sen toimintaan sijoittaneille tahoille loputtomasti lisää pääomaa. Jollei kasvua ja voittoa synny, pitää leikata ja tehostaa, jolloin kärsijänä on vanhustenhoidon tapauksessa epäoikeudenmukaisesti ja tahtomattaan palveluiden asiakas: vanhus.

Tämä näyttäytyy retuperällä olevan vanhustenhoidon osalta siinä, että ennen vanhaan itsestäänselvyytenä pidetystä asiasta, kuten kunnan tarjoamasta paikasta vanhainkodissa on tullut erityinen Palvelu™, joka tulee ostaa. Ja mikäli haluaa iäkkään ja muistisairaan lähiomaisen elämästä oikein “ylellistä”, voi hänen Palvelusuunnitelmaansa™ lunastaa optiona wc-paperirullan vaihdon tai likaisista vaatteista huolehtimisen. Jo peruspalvelu ilman lisukkeita liikkuu tuhansissa euroissa, mutta minkäs teet. Bisnes on bisnestä, jossa vahvat kuorivat kerman kakun päältä.

Huomattavia omistajia suurimpien hoivapalveluyritysten taustalla ovat sekä kotimaiset että kansainväliset sijoitusyhtiöt ja tämän vuoksi niiden asettamilla kasvutavoitteilla on myöntämänsä pääomituksen panttina oma roolinsa itse yrityksen toiminnassa, kuten henkilöstöpolitiikassa. Kokoomuksen rooli talouseliitin nöyränä juoksupoikana ja käsikassarana on käynyt puheenjohtajansa valtiovarainministeri Petteri Orpon edellisviikon hoitajamitoitukseen liittyvän soutamisen ja huopaamisen myötä entistäkin selvemmäksi, mutta pinnan alta löytyy vieläkin kouriintuntuvammat yhteydet.

Minun ei tosin tarvitse tehdä sen kummempaa kuin pyytää mitä nöyrimmiten katsomaan oululaisen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkysen (ps) videon, joka valottaa keskustaoikeistolaisten, samoin kuin parin vallan kahvassa piipahtaneen vasemmistopoliitikonkin, tiiviitä siteitä suurimpiin hoivapalveluita tuottaviin suuryrityksiin. Vanha sanonta vaikuttaa pitävän ilkeän tarkasti totta: follow the money – seuraa rahaa –, mikäli haluat tietää, mistä kaikessa on kyse.

Hyvä veli -verkoston (kts. Tynkkysen video) avosylein tukeman yksityistämisvimman kautta myös kansamme vanhusten kansaneläkkeet ja vanhuudensäästöt ovat vapaata riistaa. Suurimmat ja sittemmin itse itselleen huonoa mainetta tuottaneet “hoivajätit” laajentavat toimintaansa joka puolelle maata kuin mustekala lonkeroitaan. Näin ollen yhä useampi perikunta on pakotettu asuttamaan läheinen ikäihminen heidän monopolinsa alaiseen hoivakotiin, josta käytetään toisinaan ironian sävyä saavaa nimitystä “tehostetun palveluasumisen yksikkö”.

Tarkalleen ottaen nimi on oikeinkin kuvaava. Hoivakotien toiminta on eittämättä tehostettua, kuten niiden henkilökunta on kertonut. Ennemmin säännön kuin poikkeuksen omaisesti aliresurssoidussa toimipaikassa työskentely on kello kaulassa juoksemista ja työtehtävien hoitaminen kaavamaisella ja kylmällä rutiinilla, koska parempaan ei riitä aikaa. Aikaa tai apuvoimia ei riitä tasan siitä syystä, että hoitajille ei niitä anneta ja mikäli sitä erehdyt pyytämään, kuitataan koko homma resurssipulalla. Huonolla tuurilla yksittäisen hoitajan elämästä pyritään tekemään epämukavaa.

Lisäksi kyseessä on palveluyksikkö sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä kaikki sen sisältämät toiminnot ovat Palveluita™, jotka pitää kovalla rahalla lunastaa niitä elääkseen tarvitsevan asiakkaan hyväksi. Mikäli alalla pätisi yhä ns. holistinen työmoraali, joka ohjaa henkilökuntaa toimimaan sen puitteissa, minkä he kulloinkin havaitsevat tarpeelliseksi, asia ei olisi läheskään näin ongelmallinen. Hoiva-alan perinteinen työmoraali kuitenkin saa väistyä, mikäli se on ristiriidassa alati suurempaa liikevoittoa janoavan omistajaportaan ideaalien kanssa.

Suurpääoman haltijoita saati sen hännystelijöinä toimivia kokoomuselitistejä ei kiinnosta paskan vertaa sinun saati sinun iäkkään lähiomaisesi hyvinvointi, inhimillinen kohtelu tai oikeudenmukaisuus. Heitä kiinnostaa vain ja ainoastaan teidän rahanne, vaikka tämä meidän kykypuolue johtonsa suulla kuinka puheissaan korostaisikin laadukkaiden peruspalveluiden säilyttämistä ja turvaamista. Tämä kaikki on pelkkää sanahelinää ja sumutusta, jonka taakse luulisi jokaisen viimeistään viime aikojen tapahtumien seurauksena näkevän.

Jos jokin taho sattuukin jäämään ns. housut nilkoissa kiinni, on jälki tämän kirjoituksen otsikkokuvaan poimittujen esimerkkien mukaista. Mikäli tämän tapaista kiemurtelua tapaa, on lähes sataprosenttisen varma syy se, että taustalla on jotain hämärää, jota asianosaisen itsekin luulisi häpeävän. Elitistien helmasynti on olla loppuun saakka myöntämättä tekemiään virheitä ja tässä tapauksessa niihin johtanutta pohjatonta ahneutta, eli olla suoraselkäinen, kun asioista tullaan kysymään.

Rehellisyys päivänselvien rikkeiden edessä auttaisi pelastamaan edes pari promillea kunniasta ja uskottavuudesta. Toisaalta kokoomusvetoista talouseliittiä ohjaavia arvoja ovat ainoastaan taloudellinen menestys, raha ja valta. Mitä enemmän näitä kaikkia sillä on, sitä vähemmän ne ovat tarpeeksi, koska mikään ei ikinä tule riittämään. Eliittiä ei huono omatunto soimaa, sillä se on uskollinen sekä nöyrä vain ja ainoastaan liikevaihdolle, pörssikursseille ja talouskasvulle – Jumalilleen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit