Eurooppa Maahanmuutto

Kolmansien maiden turvapaikanhakijat vaativat kansalaisuutta Irlannissa syntyneille lapsilleen

Irlanti Ireland
Kuva Ron Cogswell / Flickr / CC BY 2.0

Ryhmä turvapaikanhakijoita Irlannissa on laittanut liikkeelle vetoomuksen, jossa maan hallitusta vaaditaan myöntämään kansalaisuus kaikille lapsille, jotka ovat syntyneet EU:n ulkopuolelta lähtöisin oleville vanhemmille.

– Huomasimme, että merkittävä määrä irlantilaisia ​​kannattaa ajatusta siitä, että täällä syntyneille lapsille tarjottaisiin mahdollisuus kansalaisuuteen, tiedottaja Bulelani Mfaco Irlannin turvapaikanhakijoiden liikkeestä (MASI) totesi.

Vetoomus saavutti noin 1000 allekirjoitusta pian, mutta Mfaco toivoo, että suurin osa irlantilaisista tukisi aloitetta.

Oikeusministeri, kristillisdemokraattisen Fine Gael -puolueen Helen McEntee on aiemmin ilmoittanut tukevansa Irlannin sosiaalidemokraattisen puolueen aloitetta ”Syntynyt täällä, kuuluu tänne”, joka vaati kansalaisuutta lapsille, joiden vanhemmilla ei ole kansalaisuutta.

Ministeri McEntee sanoi, että tällainen lakiehdotus tekisi Irlannista erityisen Euroopan unionissa.

– Tapaamme seuraavien viikkojen aikana ja tarkastelemme … miten voimme viedä niitä eteenpäin joko lainsäädännön tai muiden keinojen avulla, McEntee painotti.

Irlannin turvapaikka-asioista vastaavan viraston International Protection Office (IPO) mukaan maassa oli 1566 turvapaikanhakijaa vuonna 2020.

Lähde Schengenvisainfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit