Eurooppa Maahanmuutto

Kolme henkilöä, 38 henkilöllisyyttä – maahanmuuttajat aiheuttavat Ruotsin poliisille monenlaisia ongelmia

Kuva Shutterstock.

Tunnetusti rikollisilla saattaa olla useita henkilöllisyyksiä, mutta SVT:n selvityksen mukaan tilanne voi koskea myös maahanmuuttajia.

SVT tarkasteli kolmea maahanmuuttajaa, joilla osoittautui olevan yhteen laskettuna 38 identiteettiä.

Yksi näistä maahanmuuttajista oli Ruotsissa vanhuksia ryöstellyt yli 50-vuotias nainen, joka pystyttiin sormenjälkien perusteella yhdistämään useissa Euroopan maissa käynnissä oleviin rikostutkintoihin. Nainen oli käyttänyt noin 15 eri henkilöllisyyttä.

Ruotsissa tapahtuneen pidättämisen jälkeen nainen väitti, että ei ollut käynytkään Ruotsissa ennen vuotta 2018. Kävi kuitenkin ilmi, että sama nainen oli tuomittu jo vuonna 2012 vastaavanlaisesta, samassa liikkeessä tapahtuneesta rikoksesta.

– Poliisi tietää, että laajamittaista sosiaaliturvatunnusten ja rinnakkaisnumeroiden rikollista väärinkäyttöä tapahtuu, toteaa rajapoliisin päällikkö Patrik Engström.

Maahanmuuttajat aiheuttavat poliisille monenlaisia ongelmia. Ensinnäkin voi olla vaikea todeta, onko henkilöllä oikeus oleskella maassa. Lisäksi henkilön mahdollista yhteyttä rikoksiin ja rikosilmoituksiin voi olla erittäin vaikea saada selville.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa