Muu maailma

Kolme kertaa enemmän islamistien lähettämiä lapsia pommi-iskujen tekijöinä

kuvituskuva

YK:n lastenapujärjestö Unicef ilmoittaa ”hälyttävästä” alaikäisten itsemurhaiskijöiden määrän kasvusta: Vuoden 2017 alusta lähtien heitä on ollut lähes yhtä paljon, kuin koko edellisenä vuonna. Boko Haram käyttää etupäässä tyttöjä.

Nigerialainen islamistiryhmän Boko Haram käyttää entistä enemmän lapsia itsemurhaiskujen suorittamiseen. YK:n lastenapujärjestö Unicefin mukaan Nigeriassa ja sen naapurivaltioissa Tsadissa, Nigerissä ja Kamerunissa on vuodesta 2014 lähtien yhteensä 117 alaikäistä räjäyttänyt itsensä yleisellä paikalla. ”Suuri enemmistö” heistä on ollut tyttöjä.

Pelkästään tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana on jo 27 lasta lähetetty tekemään itsemurhaisku, kertoi Unicef. Edellisen vuoden vastaavana ajankohtana näitä oli yhdeksän. Koko vuoden 2016 aikana Unicef laski tehdyn 30 alaikäisten itsemurhaiskua. Vuonna 2015 näitä oli 56 ja vuonna 2014 neljä.

Tämä kasvu on ”hälyttävää”, totesi Unicefin Länsi- ja Keski-Afrikan aluejohtaja Marie-Pierre Poirier. Itsemurhaiskut ovat ”pahinta mahdollista lasten käyttöä konflikteissa”. Nämä lapset eivät ole pohjimmiltaan rikollisia, vaan uhreja. ”On hirvittävää, että heitä pakotetaan tai petkutetaan tällaisiin julmiin tekoihin”, selvitti Poirier.

Unicefin kertomuksen mukaan viime vuonna Boko Haram kidnappasi tuhansia tyttöjä ja nuoria ja käytti heitä taistelijoina, apulaisina tai seksiorjina. Raportin mukaan heitä saatiin väkivallalla, uhkauksilla tai lupauksilla toimimaan esimerkiksi kokkeina, autonkuljettajina tai vartijoina, sekä taistelemaan tai avioitumaan taistelijoiden kanssa.

Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa