Eurooppa Maahanmuutto

Kolme neljästä syyrialaisesta toimeentulotuen saajia

Kuva Pixabay.

Kolmansien maiden siirtolaisia elää Saksassa pitkälti tukitoimien varassa.

Työikäisistä oleskeluluvan Saksassa saaneista syyrialaisista 75 prosenttia elää toimeentulotuen varassa, kertoo Welt. Työttömyysaste on 44 prosenttia, minkä lisäksi monet työskentelevät palkalla, joka ei riitä elämiseen.

Afgaaneista 43 prosenttia on toimeentulotuen varassa työttömyyden ollessa 26 prosenttia. Saksalaisten työttömyysaste on noin 4 prosenttia ja kaikkien ulkomaalaisten reilut 12 prosenttia.

Halpatöissä olevien lisäksi toimeentuloturvaa saavat nekin, jotka osallistuvat integraatiokursseille tai ammattiin liittyviin kieliopintoihin. Heitä ei lueta työttömiksi vaan vajaatyöllisiksi.

Kaikista toimeentulotuen saajista 63,6 prosenttia oli Saksan kansalaisia, 10,5 prosenttia syyrialaisia, turkkilaisia 4,2, irakilaisia 2,5, afgaaneja 2,2 ja bulgaareja 1,6 prosenttia.

”On saatu ”maahanmuutto” sosiaaliturvajärjestelmään.”

Tilastotiedot esitteli liittopäiville Saksan työministeriö liittopäiväedustaja René Springerin (AfD) pyynnöstä. Tämä toteaa, että esitetyn valossa eivät toiveet ammattityövoiman saamisesta turvapaikanhakijoista ole toteutuneet. Sen sijaan on saatu ”maahanmuutto” sosiaaliturvajärjestelmään, hän sanoi.

  • 401
    Shares

Liity kannattajajäseneksi