Kotimaa Rikos

Kolme tapon yritystä Ruoholahdessa – ulkomaalaistaustainen nuori vangittu

Kuva: Petri Saarela

Helsingin Ruoholahdessa tapahtui sunnuntaina 2.5.2021 kolme tapon yritystä, joista epäillään 18-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä. Epäilty vangittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Hätäkeskus antoi poliisille sunnuntaina noin kello 16.45 tehtävän, jonka mukaan Ruoholahdessa oli puukotettu yhtä henkilöä. Tekopaikalle Saukonpaadenrantaan saapui useita poliisipartioita, jotka löysivät alaikäisen uhrin paikan päältä ja antoivat tälle ensiapua.

Ilmeisesti epäillyn tekijän ja uhrin välille oli tullut riitaa. Epäilty oli ottanut puukon esiin ja lähtenyt jahtaamaan asianomistajaa, joka oli kaatunut. Epäilty oli lyönyt häntä puukolla selkään, minkä jälkeen epäilty oli juossut karkuun tapahtumapaikalta.

– Myöhemmin poliisille selvisi, että sama epäilty olisi mahdollisesti yrittänyt puukottaa myös toista alaikäistä poikaa tapahtumapaikalla. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth.

Epäilty tekijä tavoitettiin myöhemmin sunnuntai-iltana.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että sama epäilty oli yrittänyt vahingoittaa myös kolmatta paikalla ollutta henkilöä. Tämä asianomistaja on 19-vuotias nainen, ja hän säilyi tilanteessa vammoitta.

Sunnuntaina kiinniotettu 18-vuotias vangittiin tänään 5.5.2021 todennäköisin syin kolmesta tapon yrityksestä epäiltynä. Nimestä päätellen miehen juuret ovat Saharan alapuolisessa Afrikassa.

Syytteet on nostettava viimeistään 6.7.2021.

Lähteet Poliisin tiedotteet, Helsingin käräjäoikeuden pakkokeinoistunto.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa