Kotimaa Rikos

Kolme ulkomaalaista miestä vangittu laajasta asuntomurtosarjasta epäiltyinä

Oulun poliisilaitos on saanut valmiiksi laajan asuntoihin kohdistuneen murtosarjan tutkinnan. Esitutkinnan mukaan kolme ulkomaalaista henkilöä murtautui lukuisiin asuntoihin ympäri Suomea.

Tammikuun aikana eri puolilla Suomea poliisille ilmoitettiin 22:sta murtautumalla tehdystä varkaudesta. Varkaudet olivat kohdistuneet pääsääntöisesti vapaa-ajanasuntoihin, mutta myös asuinkäytössä olleihin asuntoihin oli murtauduttu.

Poliisi epäilee rikossarjasta kolmea Romanian kansalaista. Poliisi otti heidät kiinni tammikuussa Lahdessa ja löysi heidän hallustaan suuren määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta, lähinnä koruja ja kelloja. Esitutkinta keskitettiin Oulun poliisilaitokselle.

Esitutkinnan perusteella epäillyt tulivat Suomeen tammikuun puolessavälissä Tornion kautta. He murtautuivat aluksi lukuisiin asuinkiinteistöihin ja vapaa-ajanasuntoihin Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Sen jälkeen he jatkoivat rikosten tekemistä Kuopiossa ja Rautavaaralla. Suurimman osan varkauksista epäillyt tekivät Lapissa vapaa-ajan asuntoihin. Esitutkinnan aikana poliisi pystyi yhdistämään kaksi epäiltyä myös kahteen törkeään varkauteen, jotka tapahtuivat viime syksynä Lempäälässä ja Lopella.

Esitutkinnassa epäillyt ovat osin myöntäneet tutkinnassa olevat rikokset. Tekoja on tutkittu varkauksina, törkeinä varkauksina tai varkauden yrityksinä. Epäillyt vangittiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä tammikuun lopussa, ja he ovat edelleen tutkintavankeudessa.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kolmossivun tyttö

Mitä saamme kiittää tästäkin rikkaudesta: EU:ta ja Schengenin sopimusta. Kun Romania liitettiin EU:hun potkittiin varastelevat ja laiskottelevat romanit tehtaista ja Romania saattoi sysätä ne koko muun Euroopan vitsaukseksi. Rasismia Romanialta, eihän toki tai ainakaan kukaan ei uskalla sitä ääneen sanoa. Tai kyseenalaistaa Schengeniä, Schengen joko koskee kaikkia tai ei ketään. Euroopan roskavaltioidenkaan kohdalla sitä ei voi rajoittaa, koska olemme kaikki samanarvoisia.

Eka Kettunen

Se on pelkkää rikkautta kun Oulun poliisilaitos saa välillä tutkia muutakin kuin seksuaalirikoksia.

Kata

No tämä!

juha II

Lyöneet kaiketi päänsä niin pahasti, että raiskaus mieltyi asuntomurroksi!!!

Kata

Ihanaa,wellcome evrybadiiiiiiii!!!Meillä on tilaa ja jos ei niin ottakaa tilanne!
Me taas otamme tilanteesta vaarin…ja lisäämme lukkoja.Mie en halua tunkeilevia kukkoja.

Saranapuolelta sisään

Taitaa olla Kata sillä lailla, että parempi hankkia rekisteröimätön ampuma-ase. Ymmärräthän itsekin, että Suomen kansalaisena olet joko liian tyhmä tai epäluotettava, että sinulle sellainen voitaisiin virallisesti EU Suomen puolesta myöntää.

Tuumailija

Ongelmajätteen voi sitten loppusijoittaa ekologisesti suohon tai käytöstä poistettuun sorakuoppaan.

Kata

Juu tottakai käsitän…mutta aika vaikeaa sitä on mennä näin mummona takapihoilta kyseleen että oisko rellua kaupan… 😀