Eurooppa Rikos

Kööpenhamina jengien sotatoimialueena – 42 ammuskelua kesäkuusta lähtien

Kuvituskuva. Kuva Kim Bach / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina toimii jengien sotatoimialueena. Kesäkuun puolen välin jälkeen kaupungissa on ollut 42 ammuskelua, jotka ovat vaatineet jo kolme kuolonuhria. Jengien jäsenet ovat pääosin toisen tai kolmannen sukupolven maahanmuuttajia.

Kööpenhaminassa jengit taistelevat avoimesti kaduilla vaarantaen sivulliset.

Pääosin maahanmuuttajataustaisista jäsenistä koostuva Loyal to Familia (LTF) on ottanut useasti yhteen muun muassa Brothas-jengin kanssa, viimeksi torstaina Mjølner Park issa Nørrebron ja Østerbron rajalla. Kahta miestä ammuttiin ja heidät vietiin sairaalaan. Kööpenhaminan poliisin mukaan 22-vuotias mies kuoli vammoihinsa. Hän oli tunnettu jengiläinen.

Monet Kööpenhaminaa järkyttäneistä ammuskeluista ovat näiden kahden jengin välisiä taisteluita.

12. kesäkuuta Amagerissa tapahtuneesta ammuskelusta lähtien jengeillä on ollut jo 42 aseellista välienselvittelyä, jotka ovat tähän mennessä vaatineet 25 haavoittunutta ja 3 kuolonuhria.

Viranomaiset ovat jopa joutuneet määräämään helikoptereita ja lentokoneita partioimaan Nørrebron alueelle, jossa asuu suhteellisen köyhiä, muun muassa Pakistanista ja Somaliasta saapuneita maahanmuuttaja.

Jengien jäsenet ovat usein toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajia. Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen on sanonut, että maalla on vakava ongelma rinnakkaisyhteiskuntien ja muslimijengien kanssa. Hänen mukaansa maassa on alueita, joissa lain ja järjestyksen säilyttäminen on lähes mahdotonta.

Tavalliset kööpenhaminalaiset, jengisotien mahdolliset sattumanvaraiset uhrit, joutuvat elämään edelleen pelossa, sillä jengisodille ei ole päätepistettä näköpiirissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa