Eurooppa Rikos

Kööpenhaminan veroviraston pommi-iskusta epäillyt ovat Malmöstä – karkuteillä oleva on entinen vasemmistopuolueen vaaliehdokas

Kuvituskuva. Kuva Simon Peter Wedegen / Flickr / CC BY-SA 3.0

Kööpenhaminan veroviraston edustalla tapahtuneeseen pommi-iskuun liittyen yksi mies on pidätetty ja toinen on etsintäkuulutettu. Molemmat miehet ovat Malmöstä Ruotsista. Etsintäkuulutettu mies on ollut vasemmistopuolueen ehdokkaana viime kuntavaaleissa.

Tanskan poliisi etsii 23-vuotiasta ruotsalaismiestä epäiltynä Kööpenhaminassa veroviraston edustalla tapahtuneesta pommi-iskusta. 22-vuotias epäilty pidätettiin jo aiemmin. Molemmat pommi-iskusta pidätetyt ruotsalaismiehet ovat kirjoilla Malmössä, kertoo SVT.

Etsintäkuulutettu 23-vuotias ruotsalaismies on ollut vasemmistopuolueen ehdokkaana viime kuntavaaleissa. Hänellä on aiempi väkivaltatuomio. 22-vuotiaan aiempi rikosrekisteri on entuudestaan puhdas.

22-vuotiaan pidätys tapahtui Malmössä, mutta muutoin Tanskan poliisi johtaa tutkintaa.

Tiistaina 6. elokuuta Kööpenhaminassa Österbron alueella veroviraston edessä räjähti. Kukaan ei loukkaantunut pommi-iskussa, mutta rakennus kärsi mittavia vaurioita.

  • 562
    Shares