Eurooppa

Koronavirus iskee lujaa Saksan moskeijoiden talouteen – valtiota vaaditaan apuun

Kuva Shutterstock.

Islamneuvosto Saksassa vaatii liittovaltiolta taloudellista apua moskeijoille. Liittovaltion koronapandemian vuoksi asettamat rajoitukset iskevät lujaa moskeijoita ylläpitävien yhteisöjen talouteen.

Monet moskeijat Saksassa ovat taloudellisten kykyjensä rajamailla. Liittovaltio on kieltänyt yli kahden hengen kokoontumiset koronapandemian seurauksena, ja rajoitus iskee lujaa myös islamilaisiin yhteisöihin.

– Päivittäisten sekä perjantaisten rukoushetkien poistuttua merkittävä osuus lahjoituksista on kadonnut, Saksan liittovaltion islamneuvoston puheenjohtaja Burhan Kesici valittaa.

Useat islamilaiset yhteisöt pelkäävät, että ne eivät enää saa maksettua velvoitteitaan imaameille, vuokranantajille ja pankeille. Ramadan on aiempina vuosina ollut hyvä tulonlähde moskeijoille, mutta nyt tilanne on muuttunut, eivätkä monet moskeijat ehkä tule selviämään.

– Kokemus on osoittanut, että erityisesti Ramadanin paastokuukautena kertyy merkittävä määrä vuosituloista. Nyt näyttää siltä, että rajoitukset ovat voimassa paastokuukauden alussa 23. huhtikuuta. Monet moskeijat eivät enää selviä, Kesici varoittaa.

Kesici ymmärtää liittovaltion asettamat rajoitukset, mutta vaatii liittovaltiolta taloudellista tukea moskeijoita ylläpitäville yhteisöille.

– Allah on uskonut meille elämän ja terveyden suojelun, ja sillä on suuri merkitys, Kesici toteaa.

Monilla moskeijoilla on islamneuvoston puheenjohtajan mukaan ollut merkittävä vaikutus yhteiskuntaan ja ne ovat toimineet yhteenkuuluvuuden hyväksi, joten nyt niitä tulee auttaa taloudellisesti.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa