Muu maailma

Koronapandemia saattoi olla laboratorio-onnettomuus – Wuhan-tutkijoita sairaalaan jo vuonna 2019

Wuhanin virologiainstituutti. Kuva Ureem2805 / CC BY-SA 4.0

Talvella 2019 Wuhanissa sijaitsevan kiinalaisen virologiainstituutin (WIV) kolme tutkijaa sairastui koronan kaltaiseen sairauteen ja joutui sairaalahoitoon. Tiedot vahvistavat epäilyjä siitä, että koronapandemia on peräisin laboratoriosta, jossa koronavirusta tutkittiin.

Aiemmin on esitetty arveluita, joiden mukaan koronavirus lähti liikkeelle jo vuonna 2019 ja sen alkuperä oli kiinalainen laboratorio. Tähän päätelmään päätyi myös Hampurin yliopiston tutkija Roland Wiesendanger.

Hänen helmikuussa 2021 julkaisemansa tutkimus toteaa, että Wuhanin kaupungin virologisen instituutin tutkimusryhmä oli tehnyt geenimanipulaatioita koronaviruksille jo vuosien ajan tavoitteenaan tehdä niistä tarttuvampia, vaarallisempia ja tappavampia ihmisille. Tämän todistavat lukuisat tieteellisen erikoiskirjallisuuden julkaisut.

Lisäksi Wuhanin kaupungin virologisessa instituutissa oli jo ennen koronaviruspandemian puhkeamista merkittäviä dokumentoituja turvallisuuspuutteita.

SARS-CoV-2 -patogeenin laboratorioalkuperästä on olemassa lukuisia suoria viitteitä. Wiesdangerin mukaan on myös lukuisia viitteitä siitä, että SARS-CoV-2 -taudinaiheuttaja levisi Wuhanin kaupungin virologiainstituutista sen ulkopuolelle jo lokakuussa 2019.

Nyt esiin tulleet tiedot tukevat teoriaa viruksen karkaamisesta laboratoriosta. Wall Street Journal kertoo, että kolme WIV:n tutkijaa sairastui samanaikaisesti koronan kaltaisiin oireisiin marraskuussa 2019.

Suuririskisessä laboratoriossa tehdään edistynyttä tutkimusta muun muassa virusten tekemiseksi mahdollisimman vaarallisiksi ja tarttuviksi. Se on myös vain 14 kilometrin päässä eläinmarkkinoista, josta viruksen väitetään siirtyneen ihmiseen.

Wall Street Journalin tiedot ovat peräisin aiemmin julkaisemattomasta yhdysvaltalaisesta  tiedusteluraportista.

Lähteet SVD, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit