Eurooppa

Kotimaa24: Kirkon työntekijöiden näkyvä osallistuminen mielenosoituksiin lisäsi kirkosta eroamista

Kuva Miranda Mylne
Kirkon työntekijöiden ja pappien osallistuminen laittomasti maassa olevien kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuksia vastustaviin mielenosoituksiin on lisännyt kirkosta eroamista.

Kotimaa24-julkaisun mukaan ihmisiä on eronnut kirkosta protestina ”turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksille”. Kyseessä on tarkemmin sanottuna kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ja lähtömaihinsa palautettavat henkilöt.

3. huhtikuuta kirkosta erosi 128 henkilöä – samana päivänä oli palautuksia vastustava mielenosoitus. Seuraavana päivänä eroajia oli jo 326. Kirkosta eroavien määrä on jäänyt korkealle, runsaasti yli sadan eroajan päivätasolle. Normaali kirkosta eroavien määrä on noin puolet vähemmän, päivätasolla 60–70.

Eroakirkosta.fi-sivuston kautta viimeisen viikon aikana on eronnut noin 1 200 henkilöä.

Sivuston tiedottajan Petri Karisman mukaan moni eroajista on merkinnyt eron syyksi kirkon myönteisen suhtautumisen turvapaikanhakijoihin ja työntekijöiden näkyvän läsnäolon. Moni on myös nimennyt suoraan pastori Marjaana Toiviaisen aktiivisen toiminnan turvapaikka-asioissa eronsa syyksi.

Petri Karisman mukaan Eroakirkosta.fi -sivusto ei ole halunnut erikseen tiedottaa juuri tästä eropiikistä, sillä tiedottaminen saattaisi heittää sivuston päälle maahanmuuttovastaisen leiman.

Artikkelikuva Miranda Mylne

Jakoa

Uusimmat uutiset