Eurooppa Politiikka

Koulussa järjestetty ”pakolaisroolipeli” aiheutti meteliä Itävallassa

Kuva Pixabay.

Itävallan opetusministeriö ja Wienin opetushallinto lopetti koululaisille tarkoitetun pakolaisroolipelin eräässä koulussa. Ministeriö sekä Wienin opetushallinto ilmoittivat tutkinnan aloittamisesta.

Alemman toisen asteen oppilaita oli kohdeltu ”pakolaisina” heidän tullessaan kouluun. Lisäksi koululaiset oli merkitty nauhoilla ”pakolaisiksi”.

– Jouduimme istumaan tuntikausia huoneissa ilman mitään selitystä syystä. Opettajat eivät vastanneet kysymyksiimme, vaan he antoivat meille aina samoja ennalta harjoiteltuja vastauksia, joista ei ollut meille mitään apua, Junge Freiheit kertoo erään koululaisen muistelleen tapahtumia. ”Yhteistyötä” tehneet pääsivät seuraavaan huoneeseen, muut joutuivat odottamaan edelleen.

”Theaterverein Ansichtin” (teatteriyhdistys Näkökanta) organisoiman ”Koe maahanmuutto” -roolipelin tarkoituksena oli saada koululaiset ymmärtämään, miten ja millaisena maahanmuuttaja koki Itävallan turvapaikkajärjestelmän.

Opetusministeri Heinz Faßmann (ÖVP) kritisoi tiukasti tapausta.

– Pelottelu ja koululaisten ahdistelu ei ole mikään pedagoginen lähestymistapa, Faßmann ilmoitti torstaina.

Opetusministerin mukaan ”tässä on ilmeisesti menty tietyn rajan yli”. Wienin opetushallinto ilmoitti selvittävänsä, onko tällaista toimintaa järjestetty myös muissa kouluissa. Tällainen projekti ei ole koululaisille sopivaa, eikä vanhemmille ole ilmoitettu etukäteen roolipelistä.

Teatteriyhdistys torjui kritiikin ja syyttää kritisoijia poliittisten irtopisteiden keräilystä.

  • 134
    Shares