Kotimaa

Koulut alkavat – auta lapsia liikenteessä

Kuva Pixabay.

Poliisi muistuttaa autoilijoita koulujen alkaessa liikenteessä olevista lapsista.

Koulunsa aloittavilla on usein monta jännitettävää asiaa, eikä huomiokyky ole välttämättä terävimmällään kesän jälkeen. Poliisi muistuttaakin autoilijoita ottamaan huomioon liikenteessä olevat lapset.

– Älä ainakaan sinä aikuisena vaikeuta koululaisten koulutietä, vaan muista olla entistä tarkempana näin lukuvuoden alkaessa tiellä liikkuessasi. Sovita ajonopeutesi, että pystyt pysäyttämään ajoneuvosi yllättävissäkin tilanteissa, keskity ajamiseen, huomioi suojatiet ja muista seurata erityisen tarkasti liikenneympäristöä.

Poliisi kehottaa koululaisia käyttämään suojatietä ajoratoja ja kevyen liikenteen väyliä ylitettäessä.

Lasten loukkaantumisia polkupyörällä liikuttaessa tapahtuu pyörätien ja ajoradan risteyksissä. Jalankulkijoiden henkilövahingoista neljä viidestä tapahtuu tietä ylitettäessä, sekä suojatiellä että sen ulkopuolella.

Poliisi suorittaa koulujen alun yhteydessä liikennevalvontaan ja lisää näkyvyyttä erityisesti koulujen lähistöillä ja suojateillä varsinkin koulupäivien alkamis- ja päättymisajankohtina. Huomiota valvonnassa tullaan kiinnittämään suojatiesäännön noudattamiseen, ajoneuvojen nopeuksiin, kevyen liikenteen käyttäytymiseen, kaikkien tienkäyttäjäryhmien liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.

  • 67
    Shares