Kotimaa

Koulut alkavat – poliisi suuntaa valvontaa koulujen läheisyyteen

Kuva Petri Saarela.

Poliisi valvoo tulevina viikkoina tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä. Valvonnan tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen ja koululaisten turvallisen koulumatkan varmistaminen.

– Poliisin näkyminen ja ennen kaikkea näkyvä valvonta rauhoittaa liikennettä ja lisää koululaisten koulumatkojen turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, toteaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on tulevina viikkoina nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Valvontaa kohdistetaan myös suojattomien tienkäyttäjien käyttäytymiseen liikenteessä, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.

Myös ajoneuvojen turvalliseen ja tieliikennelain mukaiseen pysäyttämiseen tai pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota. Nopeuksia valvotaan erityisesti koulujen läheisyydessä ja muissa taajamien riskipaikoissa.

– On tärkeää huomioida riittävän alhaisen nopeuden merkitys ja erityinen varovaisuus nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset ja ilmestyvät liikenteeseen, Kallio muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ilmeisesti on tarkoitus korjata pois sarjatuliaseet – siis ainakin ”virtasilta”!

John Quiman

Hyvä valvoa myös epäilyttävän näköisten sateenkaarilipun kannattajien maleksimista koulujen lähistöllä.

Kata

Ja tien toisella puolen notkuvia lapsosia….😩

Kansalaisen verkkokauppa