Eurooppa

Koulutytön Kandelissa vuonna 2017 puukottanut afgaani löydettiin sellistään hirttäytyneenä

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Afganistanilainen turvapaikanhakija puukotti saksalaisen koulutytön kuoliaaksi joulukuussa 2017. Afgaani tunnusti tekonsa ja tuomittiin yli kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen. Nyt kunniamurhaan syyllistynyt afgaani on löydetty sellistään hirttäytyneenä.

15-vuotiaaksi ikänsä kertonut afgaani puukotti joulukuussa 2017 Kandelissa saksalaistytön kuoliaaksi.

Tyttö, Mia V., oli tullut erään ystävänsä kanssa kauppaan. Afgaani, Abdul D. seurasi perässä ja puukotti tyttöä, joka menehtyi vammoihinsa samana päivänä. Tyttö oli lopettanut seurustelun afgaanin kanssa aiemmin samassa kuussa.

Abdul D. saapui Saksaan huhtikuussa 2016 yksintulleena alaikäisenä turvapaikanhakijan ja hänet rekisteröitiin Frankfurtissa. Hän sanoi olevansa Afganistanista ja ilmoitti iäkseen 15-vuotta. Valokuvissa hän kuitenkin näytti huomattavasti vanhemmalta.

Kunniamurhan uhriksi joutuneen tytön isä ei uskonut Abdul D:n ilmoittamaan ikään.

– Hän ei missään tapauksessa ole 15-vuotias. Toivomme, että [oikeus]prosessin aikana saamme tietää hänen todellisen ikänsä.

Oikeusprosessin aikana asiantuntija arvioi miehen iän olevan 17,5 – 20 vuotta. Miestä käsiteltiin kuitenkin alaikäisenä, ja oikeudenkäynti suoritettiin salaisena.

Daily Mailin mukaan afgaani tuomittiin syyskuussa kahdeksan ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen ja passitettiin Schifferstadtin nuorisovankilaan kärsimään rangaistustaan.

Viime viikon torstaina afgaanimies löydettiin sellistään hirttäytyneenä. Ulkopuolisesta vaikutuksesta kuolemaan ei ole löydetty viitteitä. Mies ei jättänyt minkäänlaista viestiä jälkeensä.

Kunniamurhia myös Suomessa

Kunniaväkivaltaan syyllistyvät miespuoliset perheenjäsenet naispuolisia perheenjäseniä kohtaan, joiden koetaan aiheuttaneen perheelle tai klaanille häpeää. Häpeäksi koetaan muun muassa kieltäytyminen pakkoavioliitosta, avioliitto ei-muslimin kanssa tai jonkun kanssa jota perhe ei ole hyväksynyt, eroaminen alistavasta miehestä tai liian länsimaisen elämäntavan noudattaminen. Yleisesti ottaen miespuolisen auktoriteetin vastustaminen saattaa johtaa järjettömän brutaaliin kostoon.

Myös Suomessa kunniamurhat ovat saaneet jalansijaa patriarkaalisista kulttuureista suuntautuneen maahanmuuton myötä. Afgaani Ramin Azimi sai elinkautisen vankeusrangaistuksen raiskattuaan ja poltettuaan elävältä porilaisen tytön vuonna 2015.

Tapauksen taustalla oli tytön halu lopettaa suhde miehen kanssa. Ramin Azimi oli ensin raiskannut iltalenkillä olleen tytön Ulvilassa, jonka jälkeen hän kuljetti vielä hengissä olleen tytön Kokemäelle autolla, siirsi hänet puiseen varastoon, valeli bensiiniä tämän päälle ja poltti tytön elävältä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit