Eurooppa Maahanmuutto

Kreikkalaiset ministerit Turkin rajalla: Kreikan rajat ovat ”läpäisemättömiä”

Kuva Shutterstock.

Kreikan kansansuojeluministeri Michalis Chrysochoidis ja puolustusministeri Nikos Panagiotopoulos sanoivat perjantaina, että Kreikan rajat ”pysyvät turvassa ja läpäisemättöminä” vieraillessaan Evrosin koillisosassa Turkin rajan tuntumassa perjantaina.

– Afganistanin kriisi luo uuden todellisuuden geopolitiikkaan ja samalla se saa aikaan mahdollisuuden siirtolaisvirtoihin, Chrysochoidis sanoi.

Hän jatkoi, että Kreikka ei voi odottaa passiivisena ja toimettomana mahdollisia seurauksia.

Panagiotopoulos puolestaan sanoi, että Kreikka ”suojautuu kaikilta mahdollisilta tai olemassa olevilta turvallisuusuhkilta”.

Hallituksen tiedottaja sanoi torstaina, että rajajoukot ovat valmiina siirtolaisten saapumisen varalta.

Kreikka on ottanut opiksi kevään 2020 siirtolaiskriisistä, jolloin Turkki avasi rajat alueellaan oleileville kolmansien maiden siirtolaisille ja yritti auttaa näitä pääsemään Euroopan unioniin. Evrosin 27 kilometrin pituisen aidan rakentaminen sekä automatisoidun rajavalvontajärjestelmän asennus on nyt saatu päätökseen ja Kreikka on valmiina siirtolaisvyöryn varalta.

Lähde Kathimerini.

Tilaa
Ilmoita
guest
9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juukeli

Suomeenkin on saatava kantasuomalaisten suojeluministeri näiltä viher ääliöitä sun muulta esim autoilun verotukselta tarvitaan kohta kunnon suojaa ja Nato lankaa

176-167

• Muistan hyvin kun suvaitsevaisto selitti hallitusta myöten, että ”Trumpin muuri” jää viimeiseksi muuriksi maailmassa, kun ihmiset vihdoin ymmärtävät ja alkavat puhaltaa yhteen hiileen. Eivät ressukat edes tienneet sitä, että USA:n ja Mexikon rajalla oli jo muuri.
• Kirjoitin useampaankin paikkaan että asia on vice versa ja että muureja tulee jatkuvasti lisää. Sain siitä äärirasistin merkin ainakin valtamedian kommenttiosioissa.
• Hymyilyttää kyllä vihervasemmiston naiiveus. No mitäs tästä. Läntistä maailmaa jaetaan kahtia niin ripeää vauhtia, ettei meinaa silmiään uskoa.
• Olisi pari muutakin juttua aiheesta, mutta se menisi jo kenties antisemiittiseksi. Elämä on.

Hätätila tai väärinymmärrys

Mutta, turvapaikkahakemus läpäisee minkä tahansa muurin. Sitten kun päässyt läpi, niin voi tehtailla vaikka kymmeniä uusia hakemuksia pakolaisapujen avustamana eikä ikinä tarvitse maasta enää poistua. Näin melkein naapurissa, sillä maapallohan kuuluu kaikille.

John Quiman

Itse asiassa mikäli joku laittomasti tulee läpi rajan ja pyytää turvapaikkaa, ei tarvitse kuin todeta, että sitä olisi pitänyt hakea Turkissa, eikä sitä täällä käsitellä, vaan nyt palautetaan Turkkiin laittomana rajanylitäjänä. Kansainvälsiten sopimusten mukaan Turkin on otettava vastaan ne, jotka se on laittomasti laskenut läpi.

Tosin kansainvälisiä sopimuksia ei tunnu kukaan noudattavan. Kreikkalaisten on parasta laittaa kovat piippuun ja säikytellä kunnolla, jotta lopettaisivat laittomat rajan yli pyrkimiset, niin maarajalla kuin merirajoillakin.

Kaino-Vieno Huttunen

Hyvä, jos tuo Kreikan ja Turkin raja saadaan tukittua. Mutta pelkään, että Eurooppa tulee kiehumaan vielä pitkään liemessä, jonka sille aiheuttavat vuodesta 2014 virranneet yli 2 milj siirtolaista. Myös määrätietoiset palautukset pitää aloittaa.

timo

Itse en luottaisi tuohon lausuntoon pätkääkään.

John Quiman

Ehkä se pitää paikkansa tahdon osalta, mutta siellä voi parveilla suvakkeja pulttisaksien kanssa. Lisäksi turkkilaiset voivat olla työntämässä aitoja kumoon jne.

Lisäksi EU auttaa Frontex-miehillä, jotka huolehtivat laittomien tulijoiden ihmisoikeuksista ja auttavat niitä löytämään parhaiden etujen maat Euroopasta.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Keke

Kreikka on hienosti ottanut itseään niskasta kiinni ja pitää haitat loitolla Euroopasta. Ei ole ihan yksinkertainen juttu toimia reippaasti ja järkevästi kovista moraaliposeerauksista huolimatta.

John Quiman

Jos ajattelee miten paljon haittaa kreikkalaisille on jo tullut vuosien mittaan, ei ihme, että edes vähän heräillään. Monilta osin maa on aika pilalla ja kanta-asukkaat elävät suvakkien unelmayhteiskunnasta kärsien.