Eurooppa Rikos

Kreikan poliisi ja Europol hajottivat laittomia siirtolaisia Turkista tuoneen ihmissalakuljetusverkoston – 9 pidätetty

Kuva Europol.

Matka Turkista Kreikkaan maksoi laittomille siirtolaisille jopa 2500 euroa.

Kreikan Helleeninen poliisi yhteistyössä Europolin kanssa hajotti rikollisjärjestön, joka salakuljetti siirtolaisia maateitse Turkista Kreikkaan.

Päästyään rajan läpi siirtolaiset patikoivat useita päiviä ennalta sovittuun kohteeseen Kreikassa, josta salakuljettajat poimivat heidät kyytiin ja kuljettivat Pohjois-Kreikkaan. Sieltä laittomat siirtolaiset vietiin Thessalonikiin ja Ateenaan.

Takavarikoituja autoja. Kuva Europol.

Tutkinta aloitettiin joulukuussa 2019 ja sen aikana todettiin rikollisjärjestön omistavan 130 ajoneuvoa, joista suurin osa oli hankittu väärennetyillä papereilla. Monissa tapauksissa saman omistajan nimiin oli rekisteröity yli 10 autoa.

Laittomien siirtolaisten sukulaiset maksoivat salakuljetuspalveluista 900-2500 euroa. Rahar siirrettiin rikollisjärjestölle islamilaisen sharia-lain mukaisen hawala-verkon kautta. Hawala on arabiaa ja tarkoittaa siirtoa. Järjestelmä on epävirallinen pankkien kaltainen rahansiirtojärjestelmä Lähi-idässä, Pohjois- ja Koillis-Afrikassa sekä Etelä-Aasiassa.

Ratsiaan aikana 4 asuntoa tutkittiin, 5 autoa takavarikoitiin ja 9 henkilöä pidätettiin. Yksi pidätetyistä on järjestön johtaja.

Pohjois-Kreikasta on muodostunut laittomien siirtolaisten salakuljetuksen merkittävä keskus sen jälkeen, kun Kreikka on vahvistanut rajavalvontaa Evros-joella Turkin vastaisella rajalla.

Lähteet Europol, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit