Eurooppa Maahanmuutto

Kreikan taipumaton puolustus pakotti Turkin luovuttamaan – siirtolaiset on viety pois rajalta

Kuva Shutterstock.

Turkin viranomaiset ovat vieneet Kreikan rajalla vielä olleet tuhannet siirtolaiset muualle maahan.

Turkin ja Kreikan rajalla lähes kuukauden vallinnut siirtolaiskriisi on nyt ohi, ainakin toistaiseksi.

Turkin rajalla Edirnessä Kreikkaan ja eteenpäin Eurooppaan pääsyä vielä odotelleet 5 800 siirtolaista on viety pois raja-alueelta yhdeksässä maakunnassa sijaitseviin siirtolaisleireihin, kertoo abcNews.

Sisäministeri Süleyman Soylu varoittaa, että kyseessä ei suinkaan ole muutos Turkin politiikassa. Kunhan koronapandemia on ohi, rajat tulevat olemaan auki ja siirtolaisilla vapaus pyrkiä Länteen.

– Kunhan tämä epidemia on ohi, emme estä ketään, joka haluaa lähteä, sisäministeri Soylu uhkaa.

Siirtolaiset on viety busseilla valtion omistamiin kiinteistöihin karanteeniin, jonka päätyttyä siirtolaiset tullaan majoittamaan yhdeksässä maakunnassa sijaitseviin leireihin.

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis vahvistaa, että Kreikan tekemien havaintojen mukaan siirtolaisten telttaleirit raja-alueella on purettu. Kyseessä on kuitenkin vain yksi voitto pitkässä taistelussa.

– Yksi luku voi olla sulkeutumassa, mutta taistelu epäilemättä jatkuu, Mitsotakis kertoo ja muistuttaa maansa pystyneen turvaamaan Kreikalle ja koko Euroopalle äärimmäisen tärkeän rajan yhteenoton aikana.

Turkkilaiset viranomaiset ovat desinfioineet Edirnen aluetta siirtolaisten poistumisen jälkeen. Jäljelle jääneitä telttoja ja muita varusteita on myös poltettu.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan avasi noin kuukausi sitten Turkin rajat, jotta maassa oleilevat siirtolaiset voisivat aloittaa marssinsa kohti Länttä. Turkissa oleskelee arviolta 3,5 miljoonaa syyrialaista ja näiden lisäksi vähintään satoja tuhansia muista kolmansista maista liikkeelle lähteneitä siirtolaisia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit