Eurooppa Maahanmuutto

Kreikan turvallisuusministeri Morian siirtolaisille: Oikotietä ei ole – Lesbos-saarelta pääsee vain uuden siirtolaisleirin kautta

Kuva Shutterstock.

Kreikan hallitus rakentaa uutta siirtolaisleiriä Kara Tepeen Lesbos-saarella. Turvallisuussuojeluministeri Michalis Chrysochoidis ei anna toivoa siirtolaisille, jotka uskovat saavansa pikatien Länteen Morian siirtolaisleirin palon jälkeen.

Siirtolaisilla ei ole mitään muuta tietä pois saarelta kuin Kara Tepen kautta. Oikoteitä ei ole. Poispääsy on mahdollista vain Kreikan lakeja noudattamalla. Näin kertoi SKAI-radiossa puhunut turvallisuusministeri Michalis Chrysochoidis.

Chrysochoidis korosti, että ei ole mitään neuvoteltavaa, tuleeko siirtolaisten siirtyä uuteen leiriin vai ei. Kukaan ei lähde ilman lainvoimaisia papereita. Neuvotteluvaraa ei ole. Kaikkien tulee noudattaa sääntöjä, sillä eurooppalaiset ja Kreikan lait edellyttävät sitä, ministeri totesi.

Asiasta siirtolaisten kielillä kertovia lehtisiä jaetaan parhaillaan Lesboksella.

Saarella ryhmä turvapaikkahakemuksen jättäneitä afgaaneja levittää väärää tietoa yrittäen saada muut siirtolaiset uskomaan, että omatoiminen poistuminen teitä pitkin on ainoa tapa päästä pois saarelta. Afgaanit myös terrorisoivat muita siirtolaisia yrittäen estää näitä menemästä Kara Tepen uuteen siirtolaisleiriin.

Lähde Kathimerini.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit