Eurooppa Politiikka

Kreikan uuden apulaisministerin mukaan laittomat siirtolaiset ovat ”aseistautumattomia valloittajia”

Kuva Shutterstock.

Kreikan hallitus on nimittänyt kaksi uutta ministeriä. Uusilla ministereillä sanotaan olevan massamaahanmuuton vastaisia näkemyksiä.

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis nimitti uudeksi sisäministeriksi Makis Voridisin, joka on sanonut, että läheskään kaikilla Kreikan saarille saapuvista siirtolaisista ei ole turvapaikan tarvetta.

Pakolaisten integraatiosta vastaavaksi apulaisministeriksi Mitsotakis nimitti Sofia Voultepsin, joka vuonna 2014 kutsui laittomia siirtolaisia aseistautumattomiksi valloittajiksi, joita Turkki käyttää aseenaan.

Uudet ministerit kuuluvat Mitsotakisin johtamaan keskusta-oikeistolaiseen ja konservatiiviseen Uusi demokratia -puolueeseen (Néa Dimokratía)

Voultepsi, joka toimi journalistina ennen poliittista uraansa totesi 2014, että sen jälkeen kun Turkki oli väittänyt Kreikan miehittävän ulkosaaria, niitä on kohdannut siirtolaisten vyöry, mikä todennäköisesti ei ole sattumaa.

– Turkkilaiset ihmissalakuljettavat tuovat näitä ihmisiä. He eivät tule sattumalta, Voultepsi sanoi keskusteluohjelmassa vuonna 2014.

Turkin avattua Kreikan vastaisen rajansa keväällä 2020, kymmenet tuhannet siirtolaiset pakkautuivat Euroopan unionin rajalle pyrkien kohti Länttä. Turkki todistettavasti avusti monin tavoin siirtolaisten läpipääsy-yrityksiä muun muassa käyttämällä kyynelkaasua Kreikan rajajoukkoja vastaan.

Lähteet Ansa, Enet, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit