Eurooppa Maahanmuutto

Kreikassa jopa 600 jihadistisen ISIS-terroristijärjestön jäsentä – ”Jotkut ovat katkoneet kauloja Lähi-idässä”

Turkista saapuvia siirtolaisia. Kuva Shutterstock.

Kreikkalaisen journalistin mukaan maassa on jopa 600 pahamaineisen ISIS-terroristijärjestön jäsentä ja Kyproksen saarella kymmeniä.

Toimittaja Savvas Kalenteridin radiohaastattelussa antaman lausunnon mukaan on todisteita siitä, että Kreikassa on satoja jihadisteja ja Kyproksella kymmeniä. Jotkut jihadisteista ovat katkoneet kauloja Lähi-idässä Syyriassa ja Irakissa.

Kun toimittaja kertoi järkyttävän tiedon, ohjelmassa keskusteltiin Kreikassa vasta pidätetyn ISIS-johtajan tapauksesta. Vain muutama päivä sitten Peloponnesoksessa pidätettiin 27-vuotias Tadžikistanin kansalainen, joka on saapunut vuonna 2017 veneellä Turkista Lesbos-saarelle hakemaan turvapaikkaa vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa.

Mies haki poliittista turvapaikkaa, joka hänelle myönnettiinkin. Turvapaikkaa hakiessaan jihadisti väitti, että hallitus oli vainonnut häntä kotimaassa. Miehelle ja perheelle hankittiin kansalaisjärjestön toimesta asunto.

Radio-ohjelmassa tuli esille, että Turkki tekee yhteistyötä Al-Qaidan kanssa Syyriassa.  Ohjelman aikana esitettiin myös näkökulma, jonka mukaan muslimimaa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan voisi saada Kreikassa ja Kyproksella olevat jihadistit aktivoitua toimintaan niin halutessaan.

Lähteet Greek City Times (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit