Eurooppa Maahanmuutto

Kreikassa pelätään tuberkuloosiaaltoa

Tuberkuloosibakteereja. Kuva US Federal Government / public domain

Kreikassa asiantuntijat pelkäävät pitkään laskussa olleiden tuberkuloositapausten määrässä piikkiä. Syynä pelkoon on siirtolaisten mukanaan tuomat tartunnat.

Ennen torstaina alkanutta keuhkolääketieteen kongressia Ateenassa asiantuntijat varoittivat, että tuberkuloositapausten määrässä voidaan lähivuosina nähdä voimakasta kasvua siirtolaisten maahantulon myötä.

Kathimerini kertoo, että asiantuntijoiden mukaan ongelmana eivät ole siirtolaiset vaan tauti ja siirtolaisten rajoitettu pääsy terveydenhoitojärjestelmään.

Vuonna 2018 Kreikassa raportoitiin 432 tuberkuloositapausta, ja 218 tapauksessa tartunnan kantaja oli ulkomaalainen. Keskimäärin maassa havaitaan 4,05 tuberkuloositapausta 100 000 asukasta kohden.

Siirtolaisten mukana saapuva tuberkuloosi on aiheuttanut Euroopassa huolestumista aiemminkin. Vuonna 2018 Sveitsissä löydettiin ”moniresistentti” tuberkuloosin muoto.

Tuberkuloosin kantajat olivat Afrikan sarvesta tai Sudanista tulleita turvapaikanhakijoita. Bakteerit olivat vastustuskykyisiä neljää eri antibioottia vastaan.

– Tällaista ei ole koskaan ennen havaittu, tutkimusjohtaja Peter Keller totesi tuolloin.

  • 264
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset