Eurooppa Maahanmuutto

Kreikassa vastaanottokeskuksia vastustavissa mellakoissa loukkaantui yli 60 ihmistä – mielenosoittaja poliisille: ”Te kuolette tänne!”

Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Kreikalle kuuluvien Lesbos- ja Chios-saarten mellakoissa keskiviikkona loukkaantui yhteensä 61 henkilöä. Loukkaantuneista 52 oli mellakkapoliiseja ja 10 mielenosoittajia.

Mielenosoittajat vastustivat saarille rakennettavia siirtolaisten vastaanottokeskuksia. Suurimmat mielenosoitukset tapahtuivat Diavoloremassa ja Karavassa Lesbos-saarella, kertoo Kathimerini. Yhteenotoissa paikalliset asukkaat kivittivät poliisia joka vastasi kyynelkaasulla. Kahakassa loukkaantui 43 poliisia ja 10 paikallista asukasta.

– Te kuolette tänne! yksi mielenosoittajista huusi poliisille.

– Olemme sotatilassa. Heillä [poliisilla] on aseet, meillä sydän ja sielu, paikallinen pappi sanoi.

Chios-saarella paikalliset asukkaat ryntäsivät leirin rakennustyömaan lähellä olevaan hotelliin, jolloin kahdeksan hotellissa asuvaa poliisia loukkaantui.

Maahanmuuttoministeri Notis Mitarakis pyysi osapuolia rauhoittumaan. Hän myös myönsi, että saarten asukkaiden epäluottamus hallitusta kohtaan on suuresti perusteltua.

Hallitus ei kuitenkaan taipunut paikallisten asukkaiden vaatimuksiin vaan lähetti useita poliisiyksiköitä valvomaan uusien vastaanottokeskusten valmistumista.

Uutista ja otsikkoa päivitetty 27.2 klo 22:28

  • 162
    Shares