Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka ei enää myönnä turvapaikkoja Turkista saapuville pakistanilaisille, somaleille ja monille muille

Kuva Shutterstock.

Kreikan päätös todeta Turkki turvalliseksi kolmanneksi maaksi tarkoittaa Syyriasta, Afganistanista, Pakistanista, Bangladeshista ja Somaliasta tuleville turvapaikanhakijoille radikaaleja muutoksia.

Kreikan viranomaiset ovat maahanmuuttoviranomaisten raportin perusteella katsoneet, että Turkki täyttää kaikki edellytykset, jotta sitä voidaan pitää turvallisena maana. Päätös tarkoittaa käytännössä sitä, että Turkin olisi aloitettava Syyriasta, Afganistanista, Pakistanista, Bangladeshista ja Somaliasta lähtöisin olevien turvapaikanhakijoiden hakijoiden turvapaikkaprosessi.

Tämä johtuu siitä, että Kreikka katsoo, ettei näitä ihmisiä vainota Turkissa rodun, uskonnon, kansalaisuuden tai poliittisten vakaumusten vuoksi. Laittomat siirtolaiset edellä mainituista maista, jotka saapuvat laittomasti Kreikkaan Turkin kautta, eivät voi enää hakea turvapaikkaa.

Laittomat siirtolaiset näistä viidestä maasta jättävät tällä hetkellä 90 prosenttia Kreikan turvapaikkahakemuksista.

Maahanmuutto- ja turvapaikkaministeri Notis Mitarakis totesi, että ”Turkin toteaminen turvalliseksi kolmanneksi maaksi on tärkeä askel torjuttaessa laitonta maahanmuuttoa ja salakuljetusverkostojen rikollista toimintaa”.

Ennen kaikkea se on kuitenkin uusi askel EU:n ja Turkin yhteisen sopimuksen täysimääräiselle täytäntöönpanolle, joka velvoittaa naapurivaltioita estämään salakuljetuksen ja laittomien siirtolaisten siirtymisen Kreikkaan.

Jatkossa Kreikkaan saapuvat syyrialaiset, afganistanilaiset, pakistanilaiset, bangladeshilaiset ja somalialaiset turvapaikanhakijat saavat kielteisen päätöksen vain parissa päivässä, koska maa, josta heidän olisi pitänyt hakea turvapaikkaa, on Turkki.

Odotettavissa on, että laittomat siirtolaiset varoittavat maanmiehiään siitä, että Eurooppaan ei enää pääse Kreikan kautta.

Lähde Greek City Times.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit