Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka haluaa palauttaa siirtolaisia Turkkiin – pyytää apua EU:lta

Turkista saapuvia siirtolaisia. Kuva Shutterstock.

Kreikan maahanmuutto- ja turvapaikkaministeri Notis Mitarakis esitti Frontexille ja Euroopan komissiolle uuden pyynnön 1908 Egeanmeren saarella oleilevan siirtolaisen välittömästä palauttamisesta Turkkiin.

Kirjeessään EU-komissiolle Notis Mitarakis valitti, että siirtolaisten palauttamisprosessi on ollut pysähdyksissä 15. maaliskuuta 2020 alkaen.

Turkki on vedonnut muun muassa Covid-19 -pandemiaan, mutta ”nopeat testausmenettelyt Kreikassa ja turvapaikkamenettelyn huomattava nopeuttaminen ovat luoneet asianmukaiset olosuhteet turvallisen palautusprosessin jatkamiselle niille ulkomaalaisille, joilla ei ole oikeutta kansainväliseen suojeluun ja jotka ovat saapuneet Kreikkaan Turkista.”

Turkin ja EU:n välisen vuoden 2016 siirtolaissopimuksen mukaan Turkin on otettava nämä ihmiset takaisin Kreikasta. Vastineeksi EU on luvannut Turkille miljardeja ja nopeuttanut viisumien myöntämistä.

Kreikka pyysi EU:lta apua jo tammikuussa, mutta toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut. Turkin odotetaan noudattavan pakolaissopimuksen velvoitteita sekä ottamalla takaisin kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat että estämällä laittomat meren ylitykset.

Lähteet Kathimerini, Kronen Zeitung.

Tilaa
Ilmoita
guest
13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Uudet tekarit vois teettää

Suvakit lentää lomalle Turkkiin ja kotimaassaan liputtavat refugees welcome lippua kavereille, jotka tulevat hakemaan asylumia kuljettuaan Turkin läpi Eurooppaan.

Hmm.. meneekö tässä yhtälössä jokin pieleen.

juha II

Kreikka tulee saamaan ”teräksistä” tukea EU:n Ylva Johanssonilta ja Saksan Liitto-mummolta Angela Merkeliltä!

Ylva från EU

Mita Mita!!! Eikö EU:n saakaan vain saapua kuin hollitupaan?!
Razzzzizzmia ja järkyttäwä ihmisoikeusloukkaus!
Rikos kuuluu kaikkien oikeuksiin!

Ilkka Mänttäri

Niin hallituksenkin mielestä.

Jupi

Jos paskasanko on yli äyräiden, niin eihän se silloin auta lapioida se ylimenevä paska takaisin siihen täyteen ämpäriin, silloinhan sieltä valuu taas seuraava aalto varpaille

Aslak

Boikotoikaa Turkkia. Älkää koskaan ostako mitään turkkilaisia tuotteita, älkää menkö lomalle Turkkiin. Erdogan työntää muslimeita Eurooppaan ja silti EU maksaa Turkille. Paljon yksinkertaisempi ja halvempi ratkaisu olisi, että EU:lla itsellään olisi normaalit rajat ja rajavartijat, jotta ei tarvitsisi toimia Erfoganin kanssa. Liira Turkille on liira islamille ja niitä EU jakelee Turkille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Aslak
Anonyymi

Mitä pitemmälle kaakkoon mennään, sitä enemmän siellä on maita, jotka ei voisi vähemmän kiinnostaa. Eurooppa riittää; täällä on kaikkea mitä ihminen voi toivoa. Minulla on sama unelma kuten vuonna 2015 Olli Immosella ja josta nousi järkyttävä älämölö. Siihen unelmaan ei kuulu monikulttuuri, vaan oman kulttuurin vahvistuminen ja säilyttäminen tuleville polville.

Irmeli

Saahan sitä haluta, eri asia huoliiko Turkki. Erdogan haluaa varmaankin että islam levittäytyy joka puolelle Eu:ta. Ja taas nämä EU.n Ylvat ym suvakit joille kelpaa kaikki Euroopan alueelle väkisin ängenneet. Heillehän nämä ovat ala-ikäisiä (25v) hätääkärsiviä rehveleitä, nämä miesmassat.

Kaino-Vieno Huttunen

Miksi Turkille pitää maksaa pennin mynttiä siitä, että se pitää siirtolaiset loitolla. Jos niistä on sille kustannuksia, pitäisi ne poissa Turkista. Turkki itse päästää siirtolaiset maahan. Ei EU ole vastuussa Turkin ei-EU-alueen rajoista.

Anonyymi

Kiristystä rahan kiilto silmissä.

Ilkka Mänttäri

Jokainen maa vastaa omista rajoistaan. Jos ei siihen pysty ei ole itsenäinen maa. Tämän löysäilyn euroopan taholta täytyy loppua. Ei Turkki voi sanoa tai vaatia mitään.

John Quiman

Turkkia ei kiinnosta. Raha kyllä kiinnostaa, mutta eivät ihan normaalit kansainvälsiet velvoitteet. Kun Turkki laskee omasta maastaa vieraitaan muihin maihin laittomasti, kuuluu Turkin ottaa palautetut takaisin.

Kata

Ja Ruotsin pitäisi ottaa myös…oli se vissiin ainakin 2015 vielä suht turvallinen maa….Miten sieltä tuli ”pakolaisia”…kerro orpo.Oliko ne ”kantasuomalaisia”… helevata.
How low can you go?
https://www.youtube.com/watch?v=QuKBsJoA7jk Tämä limbo oli parempaa!