Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka ja Bulgaria sulkevat rajojaan – Kreikka mobilisoi 50 sota-alusta torjumaan siirtolaisia

Kuva Pixabay

Kreikka ja Bulgaria eivät aio suvaita laittomasti Turkista tulvivia siirtolaisia.

Turkin ilmoitettua, että se ei enää estä laittomien siirtolaisten matkaa kohti Euroopan unionia, Kreikka sulki rajansa. Toimenpide koskee kaikkia Kreikkaan matkaavia, ei yksinomaan turvapaikanhakijoita.

Lisäksi Kreikka mobilisoi kaikkiaan 50 sota-alusta suojaamaan Kreikan saaria laittomien siirtolaisten rynnäköltä. Maarajoja valvotaan ilmasta käsin kymmenen helikopterin avulla.

Laittomien siirtolaisten vyöry uhkaa myös Bulgariaa. 300 siirtolaisen on nähty matkaavan kohti Edirnen kaupunkia. Myös Bulgaria harkitsee sotilaiden lähettämistä Turkin vastaiselle rajalle. Perjantaiaamuna Bulgarian poliisi oli jo joutunut torjumaan kahden noin 30-henkisen siirtolaisryhmän rynnäkön.

Bulgarian puolustusministeri Krasimir Karakatschanov sanoo, että maahan ei tule pääsemään ensimmäistäkään laitonta siirtolaista.

Iltapäivällä Turkki kiisti muuttaneensa suhtautumista siirtolaisiin. Ulkoministeri Hami Aksoyn mukaan pakolaispolitiikka ei ole muuttunut, mutta hän varoitti samalla, että siirtolaisten liikehdintä saattaa kuitenkin lisääntyä.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit