Eurooppa Maahanmuutto

Kreikka: Morian kunnanjohtaja aloitti nälkälakon siirtolaisleirin aiheuttamien ongelmien vuoksi

Morian pakolaisleiri Lesboksella. Kuva Wikimedia Commons.
Kreikkalaisen Lesboksen saaren Morian kunnan kunnanjohtaja aloitti nälkälakon protestina siirtolaisleirin aiheuttamia ongelmia vastaan.

Kunnanjohtaja Nikos Trakellisin mukaan läheisen siirtolaisleirin aiheuttamat hygienia- ja turvallisuusongelmat ovat jatkuneet jo kolme vuotta tehden lähiasukkaiden elämän sietämättömäksi, kertoo Protothema.

Vain muutama päivä aiemmin siirtolaiset sytyttivät tulipalon, mikä tuhosi suuren määrän oliivipuita. Tämä viimeisin sattumus monien sattumusten sarjassa ”katkaisi kamelin selän” ja sai kunnanjohtaja Trakellisin aloittamaan nälkälakon.

Trakellis, joka piteli kylttiä ”MORIA SOS, RATKAISU HETI”, sanoi: – Emme kestä enää. Vuodesta 2015 alkaen kylämme on ollut täydellisen kaaoksen vallassa. Leirissä saniteettitilat on tehty 800 ihmiselle, mutta siellä on tällä hetkellä 8 000 ihmistä. Jätteet kulkeutuvat kiinteistöjemme läpi läheisiin jokiin ja päätyvät mereen. Saastaa on kaikkialla, likaa ja moskiittoja. Kylässämme rikotaan aivan kaikkia hygienia- ja turvallisuussääntöjä.

Trakellis syyttää valtiota ja EU:ta katastrofaalisesta tilanteesta.

– Kaikki huijaavat meitä, hallitus, EU. Asukkaat ovat valmiita ottamaan lain omiin käsiinsä.

Hänen mukaansa kylän asukkaat yrittävät viimeiseen saakka säilyttää kylässä aiemmin vallinneen yhteenkuuluvuuden tunteen, vaikka tilanne tekeekin sen vaikeaksi. Trakellisin mukaan tilanteen korjaamiseksi tarvitaan nyt lupailujen sijaan toimenpiteitä

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit